Tyrnillä maustettua lohta

Raikas tyrnimarja ja konjakki maustavat lohen.
  • 20 min. + 2 vrk
  • 6 annosta
  • 195 kcal / annos

Ainekset

600 g
lohta fileenä
½ dl
tyrnimehua
2 rkl
konjakkia
1 tl
sokeria
1 rkl
merisuolaa
vastajauhettua mustapippuria
Lisäke:
sinimailasen ituja
keitettyjä viiriäisen munia
tyrnimarjoja

Valmistusohjeet

  1. Pane lohi leivinpaperin päälle, lihapuoli ylöspäin ja nahka alaspäin.

    Sekoita tyrnimehu ja konjakki. Valele lohipala liemellä. Ripottele pinnalle sokeri, suola ja pippuri.
  2. Kääri lohi tiukasti leivinpaperiin ja pane paksuun
    muovipussiin. Nosta jääkaappiin painon alle maustumaan.
    Anna lohen maustua 2 vuorokautta. Kääntele pakettia
    välillä.
  3. Leikkaa lohi viipaleiksi ja asettele vadille itupedille. Koristele viiriäisenmunilla ja tyrninmarjoilla. Nauti alkuruokana.

Kommentit

    Näytä lisää