Pääsiäisbaba

Kostea baba koristellaan rahkalla ja pääsiäiskaramelleilla.
  • 2 t + jäähdytys
  • 8 annosta
  • 180 kcal / annos

Ainekset

2 ½ dl
maitoa
½ dl
sokeria
65 g
sokeroituja appelsiininkuoria (Meira)
½ tl
suolaa
4 dl
polentasuurimoita
1 pss (11g)
kuivahiivaa
3
munaa
4 dl
vehnäjauhoa
100 g
pehmeää voita
Kostutusliemi:
1 ½ dl
vettä
1 ½ dl
sokeria
2 rkl
sitruunamehua
2 rkl
konjakkia
Kuorrute:
2 dl
valmista valkosuklaa-limerahkaa
lisäksi pääsiäiskarkkeja tai nomparelleja

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Lisää maidon joukkoon
    appelsiinikuoripalat, sokeri, suola, polentasuurimot ja
    kuivahiiva. Sekoita tasaiseksi. Anna juuren kohota 15 minuuttia vedottomassa ja lämpimässä paikassa.

  2. Vatkaa munat vaahdoksi ja sekoita taikinapohjaan. Sekoita joukkoon vielä jauhot ja pehmeä voi. Voitele noin 2 l:n vetoinen kakkuvuoka voilla. Kaada taikina vuokaan ja anna kohota huoneenlämmössä hetki.

    Nosta vuoka 175-asteiseen uuniin kypsymään noin 40 minuutiksi.

  3. Valmista kostutusliemi kiehuttamalla vesi ja sokeri kattilassa. Mausta liemi sitruunanmehulla ja konjakilla. Valele lämmin baba sokeriliemellä ja anna jäähtyä.

    Kuorruta baba rahkalla ja koristele nonparelleilla tai pääsiäiskarkeilla.

Kommentit

    Näytä lisää