Reseptit

Vaniljainen Mojito-juustokakku

Mojitokakun raikas maku on kuin omiaan värikkään juhlan jälkiruokapöytään.

Ainekset

1,5 dl
sokeria
1,5 dl
vettä
1
vaniljatanko halkaistuna
3
oksaa tuoretta piparminttua tai minttua
Pohja
175 g
LU Domino Minttu-keksejä
35 g
voita tai margariinia sulatettuna
Täyte
3-4
liivatelehteä
200 g
maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
4 dl
vaniljalla maustettua rahkaa tai vaniljajogurttia
2 dl
kuohukermaa
2
limen mehu ja raastettu kuori
Koristeluun
reilusti tuoretta minttua

Valmistusohjeet

  1. Mittaa kaikki minttusiirapin ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä siirapiksi (n. 15-20 minuuttia). Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä hieman.
  2. Poista mintun oksat. Murskaa Domino Minttu -keksit jauheeksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
  3. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja vaniljarahka keskenään. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto juusto-rahkaseokseen ja mausta täyte limen mehulla ja raastetulla kuorella. Liuota liivatelehdet, joista on puristettu liika vesi pois, vielä lämpimään minttusiirappiin.
  4. Kaada seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla.
  5. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Koristele pinta mintunlehdillä.
  6. Tämä resepti on toteutettu yhteistyökumppanin kanssa. Lisää reseptejä osoitteesta www.keksihylly.fi.

Kommentit

    Näytä lisää