Antipastilajitelma

Erilaiset suolakeksit ja crackerit ovat mainioita eväitä piknikille. Niistä voi loihtia maukkaita antipasteja.
  • 6-8 hengellä

Ainekset

1 pkt
LU Täysjyvä Digestive -keksejä
TÄYTE 1
Briejuustoa ja hillottua aprikoosia
200 g
briejuustoa
Aprikoosihilloke:
1 ps
kuivattuja aprikooseja
1/2 dl
sokeria
1 dl
vettä
1
tähtianis
TÄYTE 2
Sinihomejuusto-mousse ja päärynää
200 g
pehmeää sinihomejuustoa
2 dl
kermaa
2
päärynää
1 dl
balsamicosiirappia
TÄYTE 3
Kylmäsavuporoa ja balsamicosipulia
100 g
ohuita kylmäsavuporoviipaleita
3
pientä punasipulia
2 dl
balsamiviinietikkaa
1/2 dl
sokeria
tuoretta persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Täyte 1:

    Hienonna aprikooseja hieman veitsellä. Mittaa kattilaan vesi,
    aprikoosit, sokeri ja tähtianis. Kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä kunnes aprikoosit alkavat pehmitä. Sekoita ja nosta kattila liedeltä.

    Jäähdytä. Leikkaa briestä paksuja viipaleita ja nosta ne keksien päälle. Lusikoi juustolle aprikoosihilloketta ja tarjoile.
  2. Täyte 2:

    Mittaa kattilaan puoli desilitraa kermaa, kuumenna se ja murenna joukkoon sinihomejuusto. Sekoita tasaiseksi.

    Vatkaa loppu kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon jäähtynyt juustoseos. Anna juustomoussen tekeytyä jääkaapissa ainakin tunti.

    Leikkaa päärynä ohuiksi viipaleiksi. Nosta keksille
    päärynäviipale ja lusikoi päälle sinihomejuustomoussea. Valuta pinnalle balsamicosiirappia ja tarjoile.
  3. Täyte 3:

    Mittaa kattilaan etikka ja sokeri. Kiehauta ja keitä kunnes jäljellä on noin puolet.

    Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja ripottele niille hieman suolaa. Anna levähtää hetken. Sekoita sipulit kuumaan balsamisiirappiin ja hauduta n. 5 minuuttia. Jäähdytä.

    Asettele kylmäsavuporoviipale kauniisti keksille ja lusikoi päälle sipulia ja siirappia. Koristele tuoreella persiljalla ja tarjoile.
  4. Tämä resepti on toteutettu yhteistyökumppanin kanssa. Lisää reseptejä osoitteesta www.keksihylly.fi.

Kommentit

    Näytä lisää