Reseptit
Häränlihakääröt

Häränlihakääröt
Kääräise herkullisen häränlihan sisään vihanneksia ja tarjoile ne sormisyötävänä vaikka kevään juhlissa!
- 20 min.
- 6 annosta
- 96 kcal / annos
Ainekset
- 400 g
- härän ulkofileetä
- 1 rkl
- öljyä
- Marinadi:
- 1 rkl
- inkivääriä hienonnettuna
- 1
- thaichili hienonnettuna
- 2 rkl
- soijaa
- 2 rkl
- seesamiöljyä
- 2 rkl
- sitruunamehua
- 1
- keräsalaatti
- pala retikkaa ohuina suikaleina
- 1
- porkkana ohuina suikaleina
- pala purjoa ohuina suikaleina
- Pinnalle:
- 2 rkl
- seesaminsiemeniä
Valmistusohjeet
- Poista fileestä kalvot. Leikkaa filee pituussuunnassa
puoliksi.
Anna pannun lämmetä kunnolla ja lisää öljy. Ruskista lihan pinta nopeasti kuumalla pannulla ja jäähdytä. - Sekoita inkivääri, chili, soija, seesamiöljy ja sitruunamehu. Laita lihapalat muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi ja kääntele lihapaloja niin, että marinadi levittyy tasaisesti kauttaaltaan lihan pintaan.
Laita jääkaappiin vuorokaudeksi. Kääntele pussia muutaman kerran jääkaapissa. - Suikaloi retikka, porkkana ja purjo ohuiksi suikaleiksi. Laita suikaleet kylmään veteen ja säilytä vuorokausi jääkaapissa.
Kasvissuikaleet kähertyvät ja rapeutuvat kylmässä. - Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Laita lihaviipaleet työlaudalle ja asettele salaatinlehdet viipaleiden päälle.
Valuta kasvissuikaleet ja laita salaatinlehden päälle. Rullaa kääröiksi ja asettele kääröt vadille. - Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja nauti kuplivan
juoman kera.
- kasvis
- Naudanliha
- lisäkeruoka
- pikkuruoka
- piknik
- Kesäjuhlat
- Ylioppilasjuhlat
- Vihannekset
- Vappu
- Valmistujaiset
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää