Häränlihakääröt

Kääräise herkullisen häränlihan sisään vihanneksia ja tarjoile ne sormisyötävänä vaikka kevään juhlissa!
  • 20 min.
  • 6 annosta
  • 96 kcal / annos

Ainekset

400 g
härän ulkofileetä
1 rkl
öljyä
Marinadi:
1 rkl
inkivääriä hienonnettuna
1
thaichili hienonnettuna
2 rkl
soijaa
2 rkl
seesamiöljyä
2 rkl
sitruunamehua
1
keräsalaatti
pala retikkaa ohuina suikaleina
1
porkkana ohuina suikaleina
pala purjoa ohuina suikaleina
Pinnalle:
2 rkl
seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Poista fileestä kalvot. Leikkaa filee pituussuunnassa
    puoliksi.

    Anna pannun lämmetä kunnolla ja lisää öljy. Ruskista lihan pinta nopeasti kuumalla pannulla ja jäähdytä.
  2. Sekoita inkivääri, chili, soija, seesamiöljy ja sitruunamehu. Laita lihapalat muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi ja kääntele lihapaloja niin, että marinadi levittyy tasaisesti kauttaaltaan lihan pintaan.

    Laita jääkaappiin vuorokaudeksi. Kääntele pussia muutaman kerran jääkaapissa.
  3. Suikaloi retikka, porkkana ja purjo ohuiksi suikaleiksi. Laita suikaleet kylmään veteen ja säilytä vuorokausi jääkaapissa.
    Kasvissuikaleet kähertyvät ja rapeutuvat kylmässä.
  4. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Laita lihaviipaleet työlaudalle ja asettele salaatinlehdet viipaleiden päälle.

    Valuta kasvissuikaleet ja laita salaatinlehden päälle. Rullaa kääröiksi ja asettele kääröt vadille.
  5. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja nauti kuplivan
    juoman kera.

Kommentit

    Näytä lisää