Ainekset
400 g
lohta viipaleina
suolaa
rapeaa salaattia revittynä
pätkä kurkkua kuutioina
2
keitettyä kananmunaa lohkoina
4
lohkoa sitruunaa
Katkarapuakastike:
100 g
kuorittuja katkarapuja
2 rkl
hienonnettua tilliä
2 rkl
hienonnettua ruohosipulia
2 rkl
sitruunamehua
ripaus sokeria
ripaus suolaa
vastajauhettua valkopippuria
1 dl
majoneesia
1 dl
vatkattua kuohukermaa
Valmistusohjeet
Sekoita katkarapukastikkeen ainekset. Kokoa salaatti, kurkku ja kananmunalohkot kauniisti neljälle lautaselle. Kuumenna paistinpannu ja ripottele suolaa pannulle. Paahda lohiviipaleet kuumalla pannulla suolan päällä kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi. Nosta viipaleet salaattipedin päälle. Viimeistele salaatit sitruunalohkoilla ja kastikkeella.