Mantelileivitettyä kotijuustoa ja ananas-marjasalaatti

Hienonnetusta mantelista tulee rapea maukas kuorrutus kotijuustolle. Tarjoile se jälkiruokana raikkaiden marjojen ja hedelmien kanssa.
  • 1 t
  • 4 annosta
  • 355 kcal / annos

Ainekset

200 g
munajuustoa
1
kananmuna
2 dl
mantelijauhoa
Paistamiseen:
3 rkl
voita
Marja-ananassalaatti:
puolikas ananas pieninä kuutioina
pakastemarjoja sulatettuna (Esim. karviaista ja vadelmaa)
2 rkl
hunajaa
Kumkvattisiirappi:
5
kumkvattihedelmää ohuina viipaleina
1 dl
sokeria
1 ½ dl
vettä

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin kumkvattisiirappi. Laita kattilaan
    kumkvattiviipaleet, sokeri ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia ja jäähdytä.

    Valmista marja-ananassalaatti. Sekoita kuutioitu ananas, pakastemarjat ja hunaja.
  2. Viipaloi munajuusto. Riko kananmuna syvälle lautaselle
    ja vispaa haarukalla sen rakenne rikki.

    Kasta munajuustoviipaleet kananmunassa ja sen jälkeen mantelijauhossa. Paista viipaleet voissa kauniin ruskeaksi.
  3. Asettele lautasille marjasalaattia ja sen päälle paistettua munajuustoa. Valuta kumkvattisiirappia päälle ja nauti.

Kommentit

    Näytä lisää