Laventeli-mantelikakku

Laventelikakku vie makumatkalle Ranskan Provenceen.
  • 3 t
  • 12 annosta
  • 521 kcal / annos

Ainekset

200 g
pehmeää huoneenlämpöistä voita
3 dl
sokeria
3
munaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
mantelirouhetta
2 rkl
kuivattuja luomulaventelin kukkia
1 dl
maitoa
1 dl
appelsiinilla maustettua oliiviöljyä
Kuorrutus:
150 g
tomusokeria
1 ½ rkl
sitruunamehua
muutama tippa sinistä ja punaista pastaväriainetta
koristeeksi laventelinkukkia

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhot, mantelirouhe ja laventelinkukat. Sekoita seos voi-sokerivaahtoon.

    Lisää lopuksi maito ja oliiviöljy.
  3. Nostele taikina voideltuun ja jauhotettuun 2-litraiseen vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 min.
  4. Valmista kuorrute vasta, kun kakku on jäähtynyt. Sekoita
    tomusokerin joukkoon sitruunamehua ja pari tippaa punaista
    ja sinistä pastaväriä. Sekoita tasaiseksi ja kuorruta kakku.

    Tekstiililaina: DeliDeli

Kommentit

    Näytä lisää