Laventeli-mantelikakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Laventeli-mantelikakku

Laventelikakku vie makumatkalle Ranskan Provenceen.

11.5.2011 8:59
Määrä12 annosta
Valmistusaika3 t
Energia521 kcal / annos

Ainekset

  • 200 g

    pehmeää huoneenlämpöistä voita

  • 3 dl

    sokeria

  • 3

    munaa

  • 4 ½ dl

    vehnäjauhoja

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • 1 dl

    mantelirouhetta

  • 2 rkl

    kuivattuja luomulaventelin kukkia

  • 1 dl

    maitoa

  • 1 dl

    appelsiinilla maustettua oliiviöljyä

  • <b>Kuorrutus:</b>

  • 150 g

    tomusokeria

  • 1 ½ rkl

    sitruunamehua

  • muutama tippa sinistä ja punaista pastaväriainetta

  • koristeeksi laventelinkukkia

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhot, mantelirouhe ja laventelinkukat. Sekoita seos voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi maito ja oliiviöljy.

  3. Nostele taikina voideltuun ja jauhotettuun 2-litraiseen vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 min.

  4. Valmista kuorrute vasta, kun kakku on jäähtynyt. Sekoita tomusokerin joukkoon sitruunamehua ja pari tippaa punaista ja sinistä pastaväriä. Sekoita tasaiseksi ja kuorruta kakku. Tekstiililaina: DeliDeli

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit