Parsavaahto

Parsavaahto on elegantti aloitus aterialle tai maukas lisäke graavikalan kanssa tarjottuna.
  • 40 min. + 4 t hyytyminen
  • 4 annosta
  • 235 kcal / annos

Ainekset

500 g
vihreää parsaa
vettä keittämiseen
1 dl
ranskankermaa
suolaa
ripaus sokeria
vastajauhettua valkopippuria myllystä
10
lehteä basilikaa
1 rkl
sitruunamehua
4
liotettua liivatelehteä
kuumaa vettä loraus liivatteiden liottamiseen
1 dl
kuohukermaa vaahdotettuna
Koristeeksi:
keitettyjä parsan nuppuja
yrtinoksia

Valmistusohjeet

  1. Huuhdo parsat ja poista kuivahtanut tyviosa. Kuori ja paloittele parsat. Leikkaa nuput erikseen.

    Keitä varsia ja nuppuja suolalla maustetussa vedessä. Poista kypsyvät nuput vedestä noin minuutissa. Keitä varsia 3-5 minuuttia. Nosta parsat vedestä ja jäähdytä.
  2. Soseuta parsojen varsipalat ranskankerman ja mausteiden
    kanssa sauvasekoittimella. Lisää joukkoon vaahdotettu
    kerma.

    Liota liivatteet pieneen loraukseen kiehuvaa vettä ja sekoita seos tahnaan.
  3. Jaa sose neljään annosmaljaan tai lasiin. Hyydytä kylmässä
    noin neljä tuntia.

    Korista annokset parsanupuilla ja yrtinoksilla. Tarjoa lisäkkeeksi paahdettua leipää tai rapeaa maalaisleipää.

Kommentit

    Näytä lisää