Paistettua parsaa, kananmunaa ja kirkastettua voita

Paistettu parsa on parhaimmallaan yksinkertaisten lisukkeiden kanssa tarjottuna.
  • 40 min.
  • 4 annosta
  • 395 kcal / annos

Ainekset

2
kananmunaa
100 g
voita
500 g
parsaa
2 rkl
öljyä
suolaa
mustapippuria
½ dl
hienonnettua lehtipersiljaa
4
lohkoa sitruunaa

Valmistusohjeet

  1. Keitä kananmunia 6 minuuttia. Kuori ja jäähdytä kananmunat. Hienonna kananmunat haarukalla.

    Laita voi kattilaan ja kiehauta. Anna voin seistä kattilassa
    kunnes hera on laskeutunut pohjalle.
  2. Leikkaa parsan puumainen alaosa pois ja kuori tarvittaessa.
    Kuumenna öljyä pannulla ja paista parsat kauniin ruskeiksi.
    Parsat kypsyvät 4-5 minuutissa. Varo, etteivät ne kypsy liian pehmeiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Laita parsat lautasille. Ripottele päälle hienonnettua
    kananmunaa ja kaada päälle kirkastettua voita. Viimeistele
    lehtipersiljalla ja sitruunan lohkoilla.

Kommentit

    Näytä lisää