Ainekset
2
kananmunaa
100 g
voita
500 g
parsaa
2 rkl
öljyä
suolaa
mustapippuria
½ dl
hienonnettua lehtipersiljaa
4
lohkoa sitruunaa
Valmistusohjeet
Keitä kananmunia 6 minuuttia. Kuori ja jäähdytä kananmunat. Hienonna kananmunat haarukalla. Laita voi kattilaan ja kiehauta. Anna voin seistä kattilassa kunnes hera on laskeutunut pohjalle.
Leikkaa parsan puumainen alaosa pois ja kuori tarvittaessa. Kuumenna öljyä pannulla ja paista parsat kauniin ruskeiksi. Parsat kypsyvät 4-5 minuutissa. Varo, etteivät ne kypsy liian pehmeiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Laita parsat lautasille. Ripottele päälle hienonnettua kananmunaa ja kaada päälle kirkastettua voita. Viimeistele lehtipersiljalla ja sitruunan lohkoilla.