Parsa-avokadosalaatti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Parsa-avokadosalaatti

Macadamiapähkinät tuovat mukavan lisän keväiseen parsa-avokadosalaattiin.

11.5.2011 9:32
Määrä4 annosta
Valmistusaika40 min.
Energia295 kcal / annos

Ainekset

  • 1 nippu

    kuorittua ja keitettyä parsaa

  • 1 dl

    macadamiapähkinöitä

  • 1

    kypsä avokado

  • 1

    appelsiini nahattomina lohkoina

  • 2 dl

    herkkusieniä viipaleina

  • rapeaa salaattia

  • herneenversoja

  • yhden granaattiomenan siemenet

  • <b>Kastike:</b>

  • 2 rkl

    vadelmaviinietikkaa

  • ½ dl

    pähkinäöljyä

  • ripaus sokeria

  • ripaus suolaa

Valmistusohjeet

  1. Keitä parsat ja jäähdytä. Paahda macadamiapähkinät kuumalla pannulla tilkassa öljyä ja jäähdytä.

  2. Halkaise avokado ja poista kivi. Irrota hedelmäliha ja pilko kuutioiksi. Leikkaa terävällä veitsellä appelsiinista kuoret, niin ettei valkoista osaa jää hedelmälihaan. Leikkaa lohkot irti niin, että niistä tulee täysin nahattomia.

  3. Puristele granaattiomenaa, että se hieman pehmenee ja siemenet irtoavat helpommin. Puolita granaattiomena ja puristele siemenet talouspaperin päälle. Voit kaivaa niitä myös lusikalla, mutta varo ruiskimasta punaista mehua päällesi. Mehu värjää nopeasti ja sitä on vaikea saada pois vaatteista pesemällä.

  4. Sekoita kastikeainekset. Yhdistä kaikki salaattiaineet ja lisää kastike. Sekoita salaatti ja annostele lautasille. Nauti rapean maalaisleivän kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit