Jäädyke

Jäädyke on kätevä juhlatarjottava, Voit tehdä ne hyvissä ajoin etukäteen ja nostaa pöytään vain juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

5
keltuaista
1 dl
sokeria
2 dl
vaahdotettua kermaa
2 dl
maustamatonta jogurttia
400 g
maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
2 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
10 kpl
mansikka Domino-keksejä
KORISTEEKSI:
tuoreita mansikoita
mansikka Domino-keksejä

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa keltuaisia ja sokeria vesihauteessa, kunnes keltuaiset ovat kypsiä ja vaahto paksua ja vaaleaa.

    Vaahdota kerma.
  2. Sekoita vatkaimella jogurtti ja juusto. Sekoita joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää keltuaisvaahto ja vatkattu kerma.

    Pilko keksit hienoksi ja sekoita ne jäädykemassan joukkoon.
  3. Kaada seos jäädyke- tai kakkuvuokaan (1 ½ l vetoinen jäädyke-/kakkuvuoka). Anna jäätyä yön yli.

    Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 20 min. ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla mansikoilla ja kekseillä.


    Tämä resepti on toteutettu yhteistyökumppanin kanssa. Lisää reseptejä osoitteesta www.keksihylly.fi.

Kommentit

    Näytä lisää