Pippurinen juustopiiras - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pippurinen juustopiiras

Jännä pippurinen juustopiiras on herkullinen yhdistelmä makeaa ja suolaista. Pippurijuuston voimakas maku yhdistyy makeisiin aprikooseihin ennen näkemättömällä tavalla.

25.5.2011 14:13
Määrä8 hengelle

Ainekset

  • POHJA

  • 200 g

    LU Ruis Digestive-keksejä

  • 100 g

    voita sulatettuna

  • ripaus

    cayannenpippuria tai chiliä

  • TÄYTE:

  • 300 g

    Mustapekka-juustoa

  • 1 dl

    kermaa

  • 3 dl

    ranskankermaa

  • 2

    liivatelehteä

  • 1

    pieni purkki säilykeaprikoosia

  • KORISTELUUN:

  • aprikoosia ja LU Ruis Digestive-murua

Valmistusohjeet

  1. Jauha keksit esim. tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi sekä ripaus cayennenpippuria. Painele keksiseos irtopohjavuoan (halkaisija n. 20-24 cm) pohjalle ja hieman reunoille.

  2. Viipaloi hyvin valutetut aprikoosit ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna kerma kattilassa ja murenna siihen Mustapekka-juusto. Anna juuston sulaa miedolla lämmöllä ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää joukkoon ranskankerma.

  3. Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä ja purista ne kuiviksi. Sulata liivatteet kuumaan vesitilkkaan ja sekoita juustoseokseen. Sekoita joukkoon myös aprikoosiviipaleet.

  4. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka kelmulla. Anna piiraan hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes se on kiinteä. Koristele aprikoosilla ja keksimuruilla. Tämä resepti on toteutettu yhteistyökumppanin kanssa. Lisää reseptejä osoitteesta www.keksihylly.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit