Raparperipiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Raparperipiirakka

Mummon reseptillä tehty raparperipiirakka on herkkua!

26.5.2011 9:43
Määrä8 annosta
Valmistusaika1 t 30 min.
Energia340 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 2

    munaa

  • 200 g

    sokeria

  • 1 dl

    maitoa

  • 1 dl

    kuohukermaa

  • 1 dl

    voisulaa

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • 4 dl

    vehnäjauhoja

  • <b>Täyte:</b>

  • ½ l

    kuorittuja ja paloiteltuja raparpereja

  • 50 g

    pehmeää voita

  • 100 g

    sokeria

  • 1 dl

    vehnäjauhoja

  • <b>Kanelikerma:</b>

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • sokeria, kanelia

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää maito, kerma ja voisula. Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan. Sekoita tasaiseksi.

  3. Levitä taikina vuokaan. Lisää raparperit. Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle. Paista 25-30 minuuttia. Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit