Parsaa ja hollandaisekastiketta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Parsaa ja hollandaisekastiketta

Vihreä parsa ja hollandaisekastike kuuluvat yhteen. Vinkki! Kun valmistat hollandaisekastiketta, niin hyvä muistisääntö on yksi keltuainen per henkilö, n. 1 rkl sitruunamehua tai kokoon keitettyä yrttilientä tai vettä ja n. 50 g voita. Voit voit laittaa enemmänkin voita, jos omatunto sallii!

26.5.2011 9:48
Määrä4 annosta
Valmistusaika30 min
Energia458 kcal / annos

Ainekset

  • 1 kg

    nippu vihreitä tai valkoisia parsoja

  • keitinveteen suolaa

  • Hollandaisekastike:

  • 4 rkl

    kokoon keitettyä yrttilientä tai vettä tai sitruunamehua

  • 4

    keltuaista

  • n. 200 g

    voita kuutioina

  • hienoa merisuolaa

  • Kastikkeen maustamiseen:

  • sitruunan kuorta ja/tai yrttisilppua

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin kastike. Sekoita kulhossa neste ja keltuaiset vispaamalla. Nosta kulho vesihauteeseen ja jatka vispaamista. Seos paksuuntuu ja kypsyy pikkuhiljaa. Munat vaahtoavat ensin voimakkaasti. Jatka vispausta, ja huomaat, kuinka kypsyessään seos sakenee ja vaahto häviää pikkuhiljaa. Lisää voikuutioita pikkuhiljaa koko ajan vispaten. Mausta lopuksi.

  2. Leikkaa parsasta noin 2 senttiä paksua puumaista kantaa pois. Kuori tarvittaessa. Keitä parsoja noin 3-5 minuuttia. Pidä parsat kuumina tarjoiluun asti. Voit kypsentää parsat myös parilalla grillaten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit