Parsaa ja hollandaisekastiketta

Vihreä parsa ja hollandaisekastike kuuluvat yhteen. Vinkki! Kun valmistat hollandaisekastiketta, niin hyvä muistisääntö on yksi keltuainen per henkilö, n. 1 rkl sitruunamehua tai kokoon keitettyä yrttilientä tai vettä ja n. 50 g voita. Voit voit laittaa enemmänkin voita, jos omatunto sallii!
  • 30 min
  • 4 annosta
  • 458 kcal / annos

Ainekset

1 kg
nippu vihreitä tai valkoisia parsoja
keitinveteen suolaa
Hollandaisekastike:
4 rkl
kokoon keitettyä yrttilientä tai vettä tai sitruunamehua
4
keltuaista
n. 200 g
voita kuutioina
hienoa merisuolaa
Kastikkeen maustamiseen:
sitruunan kuorta ja/tai yrttisilppua

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin kastike.

    Sekoita kulhossa neste ja keltuaiset vispaamalla. Nosta kulho vesihauteeseen ja jatka vispaamista. Seos paksuuntuu ja kypsyy pikkuhiljaa. Munat
    vaahtoavat ensin voimakkaasti.

    Jatka vispausta, ja huomaat, kuinka kypsyessään seos sakenee ja vaahto häviää pikkuhiljaa.

    Lisää voikuutioita pikkuhiljaa koko ajan vispaten. Mausta
    lopuksi.

  2. Leikkaa parsasta noin 2 senttiä paksua puumaista
    kantaa pois. Kuori tarvittaessa.

    Keitä parsoja noin 3-5 minuuttia. Pidä parsat kuumina tarjoiluun asti. Voit kypsentää parsat myös parilalla grillaten.

Kommentit

    Näytä lisää