Jääkellarin lohta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Jääkellarin lohta

Jääkellarinlohi on tyylikäs alkupala juhlapöytään.

27.5.2011 13:23
Määrä30 annosta
Valmistusaika1 vrk vähintään
Energia40 kcal / annos

Ainekset

  • n. 300 g

    lohta fileenä ilman ruotoja ja nahkaa

  • <b>Liemi:</b>

  • ½ l

    vettä

  • 50 g

    merisuolaa

  • 1 tl

    kuminaa

  • <b>Piparjuuri-smetanaa:</b>

  • 120 g

    purkki smetanaa

  • 1 rkl

    raastettua tuoretta piparjuurta

  • 2 rkl

    hienonnettua ruohosipulia

  • hieman sokeria, suolaa

  • loraus sitruunan mehua

  • <b>Koristeeksi:</b>

  • mätiä ja hölskytyskurkkuja tai -retiisejä (katso resepti hakusanalla Ruokalasta)

Valmistusohjeet

  1. Keitä liemi ja jäähdytä hyvin. Leikkaa lohipala pituussuunnassa puoliksi. Leikkaa lohesta noin yhden senttimetrin paksuisia viipaleita. Laita lohiviipaleet liemeen. Marinoi jääkaapissa vuorokausi. Fileeviipaleet säilyvät kylmässä liemessä parisen viikkoa. Voit marinoida fileen myös kokonaisena.

  2. Ota lohiviipaleet liemestä ja valuta talouspaperin päällä. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi ja nosta kuutiot tarjoilulusikkoihin.

  3. Valmista smetana sekoittamalla ainekset keskenään ja lusikoi täyte pursotin pussiin. Pursota lohen viereen lusikkaan vähän smetanaa. Koristele mädillä ja retiiseillä tai kurkuilla. Jos haluat annosten säilyvät pidempään kylmänä, nosta lusikat jäämurskan päälle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit