Reseptit

Hölskytyskurkkuja ja -retiisejä

Tarjoile hölskytyskurkkuja ja -retiisejä lisukkeena lihalle, kalalle tai voileiville.
  • 10 min-1 vrk
  • kurkkupurkki: 80 kcal retiisipurkki: 90 kcal

Ainekset

Kurkut:
1
kurkku
1 rkl
tuoretta tillisilppua
1 tl
suolaa
2 rkl
väkiviinaetikkaa
2 rkl
sokeria
½ tl
fenkolin siemeniä
Retiisejä:
300 g
retiisejä
½ dl
vettä
2 rkl
väkiviinaetikkaa
2 rkl
sokeria
½ tl
suolaa

Valmistusohjeet

  1. KURKUT: Kuori ja halkaise kurkku. Poista sisuksesta siemenet.

    Leikkaa kurkku siivuiksi.

    Nosta siivut purkkiin yhdessä muiden ainesten kanssa. Sulje
    purkki ja sekoita voimakkaasti.

    Tarjoile kurkut heti tai nosta ne kylmään. Kylmässä seisoessaan niistä irtoaa nestettä ja ne maustuvat paremmin.
  2. RETIISIT: Leikkaa pestyt retiisit ohuen ohuiksi siivuiksi. Nosta
    siivut purkkiin yhdessä muiden ainesten kanssa.

    Sulje purkin kansi tiiviisti ja ravistele voimakkaasti.

    Anna maustua jääkaapissa hetken aikaa. Retiisit
    muuttuvat nopeasti vaaleanpunaisiksi.
  3. Tarjoile kurkut ja retiisit pian valmistuksen jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää