Hölskytyskurkkuja ja -retiisejä

Tarjoile hölskytyskurkkuja ja -retiisejä lisukkeena lihalle, kalalle tai voileiville.

27.5.2011 13:28
Valmistusaika10 min-1 vrk
Energiakurkkupurkki: 80 kcal retiisipurkki: 90 kcal

Ainekset

  • <b>Kurkut:</b>

  • 1

    kurkku

  • 1 rkl

    tuoretta tillisilppua

  • 1 tl

    suolaa

  • 2 rkl

    väkiviinaetikkaa

  • 2 rkl

    sokeria

  • ½ tl

    fenkolin siemeniä

  • <b>Retiisejä:</b>

  • 300 g

    retiisejä

  • ½ dl

    vettä

  • 2 rkl

    väkiviinaetikkaa

  • 2 rkl

    sokeria

  • ½ tl

    suolaa

Valmistusohjeet

  1. KURKUT: Kuori ja halkaise kurkku. Poista sisuksesta siemenet. Leikkaa kurkku siivuiksi. Nosta siivut purkkiin yhdessä muiden ainesten kanssa. Sulje purkki ja sekoita voimakkaasti. Tarjoile kurkut heti tai nosta ne kylmään. Kylmässä seisoessaan niistä irtoaa nestettä ja ne maustuvat paremmin.

  2. RETIISIT: Leikkaa pestyt retiisit ohuen ohuiksi siivuiksi. Nosta siivut purkkiin yhdessä muiden ainesten kanssa. Sulje purkin kansi tiiviisti ja ravistele voimakkaasti. Anna maustua jääkaapissa hetken aikaa. Retiisit muuttuvat nopeasti vaaleanpunaisiksi.

  3. Tarjoile kurkut ja retiisit pian valmistuksen jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit