Ainekset
<b>Kurkut:</b>
1
kurkku
1 rkl
tuoretta tillisilppua
1 tl
suolaa
2 rkl
väkiviinaetikkaa
2 rkl
sokeria
½ tl
fenkolin siemeniä
<b>Retiisejä:</b>
300 g
retiisejä
½ dl
vettä
2 rkl
väkiviinaetikkaa
2 rkl
sokeria
½ tl
suolaa
Valmistusohjeet
KURKUT: Kuori ja halkaise kurkku. Poista sisuksesta siemenet. Leikkaa kurkku siivuiksi. Nosta siivut purkkiin yhdessä muiden ainesten kanssa. Sulje purkki ja sekoita voimakkaasti. Tarjoile kurkut heti tai nosta ne kylmään. Kylmässä seisoessaan niistä irtoaa nestettä ja ne maustuvat paremmin.
RETIISIT: Leikkaa pestyt retiisit ohuen ohuiksi siivuiksi. Nosta siivut purkkiin yhdessä muiden ainesten kanssa. Sulje purkin kansi tiiviisti ja ravistele voimakkaasti. Anna maustua jääkaapissa hetken aikaa. Retiisit muuttuvat nopeasti vaaleanpunaisiksi.
Tarjoile kurkut ja retiisit pian valmistuksen jälkeen.