Ylioppilaan suklaa-vadelmamoussekakku

Ylioppilaan suklaa-vadelmamoussekakku kruunaa juhlatarjoilut. Vadelma- ja suklaamousse tekevät kakusta täydellisen makunautinnon.

27.5.2011 13:47
Määrä12 annosta
Valmistusaika2 t. + hyytyminen
Energian. 600 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 6

    kananmunaa

  • 200 g

    tummaa suklaata

  • 150 g

    pehmeää huoneenlämpöistä voita

  • 2 dl

    sokeria

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • 2 ½ dl

    vehnäjauhoja

  • Kostutukseen:

  • 1 ½-2 dl

    vadelmamehua

  • <b>Vadelmamoussetäyte:</b>

  • 4

    liivatelehteä

  • 200 g

    kotimaisia pakastevadelmia

  • 500 g

    maitorahkaa

  • 1 dl

    tomusokeria

  • 3 rkl

    vadelmamehua liivatteiden liottamiseen

  • <b>Suklaamoussetäyte:</b>

  • 3

    liivatelehteä

  • 150 g

    tummaa suklaata

  • 2 dl

    kuohukermaa vaahdotettuna

  • 2 rkl

    tomusokeria

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 200 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 3 rkl

    vadelmamehua liivatteiden liottamiseen

  • <b>Kuorrutus:</b>

  • 1 dl

    vadelmahilloa

  • 3 pkt tai 750 g

    valkoista sokerimassaa

Valmistusohjeet

  1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa vesihauteessa ja jäähdytä. Vaahdota pehmeä voi, keltuaiset ja jäähtynyt suklaa vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä. Yhdistä ainekset ja lisää lopuksi vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Korppujauhota (24-26 cm halkaisijaltaan) kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175- asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä kakkupohja. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen ja kostuta jokainen kerros vadelmamehulla.

  2. Valmista täytteet. VADELMATÄYTE: Laita liivatteet kylmään veteen. Sulata vadelmat ja soseuta sauvasekoittimella. Sekoita rahkan joukkoon tomusokeri ja vadelmasose. Kuumenna vadelmamehu, puristele liivatteet ylimääräisestä vedestä ja liuota ne mehuun. Sekoita liivateseos nauhana vadelmaseokseen. Nosta kakkupohja takaisin irtopohjaiseen vuokaan. Lusikoi vadelmatäyte pohjan päälle. Nosta toinen kerros kakkupohjaa päälle.

  3. SUKLAATÄYTE: Laita liivatteet kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi ja lisää tuorejuusto joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää suklaa ja sekoita. Kuumenna vadelmamehu, puristele liivatteet ja liuota ne mehuun. Sekoita liivate nauhana suklaaseokseen. Levitä suklaamousse pohjan päälle ja nosta lopuksi kakun viimeinen kerros. Anna kakun hyytyä kylmässä vähintään 6 tuntia.

  4. Kauli sokerimassa ohueksi suureksi levyksi. Ota kakku vuoasta ja voitele sen pinta ja reunat vadelmahillolla ohuelti. Näin sokerimassakuorrutus tarttuu paremmin ja pysyy paikallaan. Nosta sokerimassalevy kakun päälle ja painele kevyesti ilmakuplat pois. Leikkaa ylimääräinen kuorrute veitsellä pois. Voit tehdä siitä koristeita halutessasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit