Ylioppilaan suklaa-vadelmamoussekakku

Ylioppilaan suklaa-vadelmamoussekakku kruunaa juhlatarjoilut. Vadelma- ja suklaamousse tekevät kakusta täydellisen makunautinnon.
  • 2 t. + hyytyminen
  • 12 annosta
  • n. 600 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
6
kananmunaa
200 g
tummaa suklaata
150 g
pehmeää huoneenlämpöistä voita
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 ½ dl
vehnäjauhoja
Kostutukseen:
1 ½-2 dl
vadelmamehua
Vadelmamoussetäyte:
4
liivatelehteä
200 g
kotimaisia pakastevadelmia
500 g
maitorahkaa
1 dl
tomusokeria
3 rkl
vadelmamehua liivatteiden liottamiseen
Suklaamoussetäyte:
3
liivatelehteä
150 g
tummaa suklaata
2 dl
kuohukermaa vaahdotettuna
2 rkl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl
vadelmamehua liivatteiden liottamiseen
Kuorrutus:
1 dl
vadelmahilloa
3 pkt tai 750 g
valkoista sokerimassaa

Valmistusohjeet

  1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

    Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa vesihauteessa ja jäähdytä. Vaahdota pehmeä voi, keltuaiset ja jäähtynyt suklaa vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä. Yhdistä ainekset ja lisää lopuksi vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.

    Korppujauhota (24-26 cm halkaisijaltaan) kakkuvuoka
    ja kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-
    asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on
    kypsä. Jäähdytä kakkupohja.

    Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen ja kostuta jokainen kerros vadelmamehulla.
  2. Valmista täytteet.

    VADELMATÄYTE: Laita liivatteet kylmään veteen. Sulata vadelmat ja soseuta sauvasekoittimella.

    Sekoita rahkan joukkoon tomusokeri ja vadelmasose.
    Kuumenna vadelmamehu, puristele liivatteet ylimääräisestä
    vedestä ja liuota ne mehuun. Sekoita liivateseos nauhana vadelmaseokseen.

    Nosta kakkupohja takaisin irtopohjaiseen vuokaan. Lusikoi
    vadelmatäyte pohjan päälle. Nosta toinen kerros kakkupohjaa päälle.
  3. SUKLAATÄYTE: Laita liivatteet kylmään veteen. Sulata suklaa
    vesihauteessa. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi ja lisää tuorejuusto joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

    Lisää suklaa ja sekoita. Kuumenna vadelmamehu, puristele liivatteet ja liuota ne mehuun. Sekoita liivate nauhana
    suklaaseokseen.

    Levitä suklaamousse pohjan päälle ja nosta lopuksi kakun viimeinen kerros. Anna kakun hyytyä kylmässä vähintään 6 tuntia.
  4. Kauli sokerimassa ohueksi suureksi levyksi. Ota kakku
    vuoasta ja voitele sen pinta ja reunat vadelmahillolla ohuelti.
    Näin sokerimassakuorrutus tarttuu paremmin ja pysyy paikallaan.

    Nosta sokerimassalevy kakun päälle ja painele kevyesti ilmakuplat pois. Leikkaa ylimääräinen kuorrute veitsellä pois. Voit tehdä siitä koristeita halutessasi.

Kommentit

    Näytä lisää