Reseptit

Mojito-juustovanukkaat

Mojito-juustovanukkaassa maistuu minttu ja rommi.
  • 45 min.
  • 12 annosta
  • 320 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
150 g
kaurakeksejä
Liemi:
4
limettiä
1 dl
vettä
100 g
raakaruokosokeria
½ dl
rommia
kourallinen minttua hienonnettuna
Lisäksi:
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
250 g
mascarponejuustoa
Koristeeksi:
limetinsiivuja ja tuoretta minttua

Valmistusohjeet

  1. Valmista liemi ensin ja anna sen jäähtyä. Raasta limeteistä kuori. Purista mehut astiaan. Keitä kattilassa vettä ja sokeria noin 2 minuuttia. Siirrä kattila levyltä.

    Sekoita joukkoon limetinmehu, kuoriraaste, rommi ja mintunlehdet. Sekoita hyvin. Anna jäähtyä.
  2. Hienonna keksit hienoksi muruksi. Lusikoi keksimuru 12 pienen lasin pohjalle.

    Vatkaa tuorejuusto ja mascarponejuusto tasaiseksi. Siivilöi kattilassa oleva siirappi juustoseoksen joukkoon ja vatkaa hyvin.
  3. Lusikoi täytettä keksipohjan päälle ja nosta lasit jääkaappiin. Koristele juuri ennen tarjoilua mintunlehdillä ja limetinsiivuilla.

Kommentit

    Näytä lisää