Salaattikupit

Salaattikupit ovat näppärää sormisyötävää.

31.5.2011 12:03
Määränoin 20 kpl
Valmistusaika20 min. kun liha on marinoitu valmiiksi
Energia40 kcal / annos

Ainekset

  • 400 g

    härän marmoroitunutta ulkofileetä

  • 1 rkl

    öljyä

  • <b>Marinadi:</b>

  • 1-2 rkl

    inkivääriä hienonnettuna

  • 2

    thaichiliä hienonnettuna

  • 2 rkl

    soijaa

  • 2 rkl

    seesamiöljyä

  • 2 rkl

    sitruunamehua

  • 2 tl

    suolaa

  • <b>Lisäksi:</b>

  • 20 kpl

    kuppimaisia salaatilehtiä esim. sydänsalaattia

  • yhdestä sydänsalaatista tulee noin 10 lehteä

  • <b>Salaatti:</b>

  • pala keltaista paprikaa

  • pieni pala varhaiskaalia tai kiinankaalia

  • 5

    retiisiä

  • 1

    porkkana

  • 2

    kevätsipulinvartta

  • ituja ja versoja

  • 2 rkl

    hienonnettua korianteria tai thaibasilikaa

  • paahdettuja valkoisia ja mustia seesaminsiemeniä

  • <b>Kastike:</b>

  • 2 rkl

    seesamiöljyä

  • 1

    limetin mehu ja raastettu kuori

  • 1 rkl

    riisiviinietikkaa

  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Poista fileestä kalvot. Leikkaa filee pituussuunnassa puoliksi. Sekoita marinadi. Laita lihapalat muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Kääntele lihapaloja niin, että marinadi levittyy lihaan tasaisesti. Laita jääkaappiin vuorokaudeksi. Kääntele pussia muutaman kerran jääkaapissa. Ota liha noin tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön.

  2. Suikaloi salaattiainekset ohuiksi suikaleiksi. Sekoita joukkoon loput ainekset sekä salaatinkastike. Paista liha nopeasti joka puolelta kuumalla pannulla. Liha saa jäädä roseeksi. Pese ja kuivaa sydänsalaatinlehdet. Nostele salaattia sydänsalaattikuppeihin ja siivuta lihasta ohuita siivuja päälle. Koristele seesaminsiemenillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit