Salaattikupit

Salaattikupit ovat näppärää sormisyötävää.
  • 20 min. kun liha on marinoitu valmiiksi
  • noin 20 kpl
  • 40 kcal / annos

Ainekset

400 g
härän marmoroitunutta ulkofileetä
1 rkl
öljyä
Marinadi:
1-2 rkl
inkivääriä hienonnettuna
2
thaichiliä hienonnettuna
2 rkl
soijaa
2 rkl
seesamiöljyä
2 rkl
sitruunamehua
2 tl
suolaa
Lisäksi:
20 kpl
kuppimaisia salaatilehtiä esim. sydänsalaattia
yhdestä sydänsalaatista tulee noin 10 lehteä
Salaatti:
pala keltaista paprikaa
pieni pala varhaiskaalia tai kiinankaalia
5
retiisiä
1
porkkana
2
kevätsipulinvartta
ituja ja versoja
2 rkl
hienonnettua korianteria tai thaibasilikaa
paahdettuja valkoisia ja mustia seesaminsiemeniä
Kastike:
2 rkl
seesamiöljyä
1
limetin mehu ja raastettu kuori
1 rkl
riisiviinietikkaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Poista fileestä kalvot. Leikkaa filee pituussuunnassa puoliksi.

    Sekoita marinadi. Laita lihapalat muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Kääntele lihapaloja niin, että marinadi
    levittyy lihaan tasaisesti. Laita jääkaappiin vuorokaudeksi.

    Kääntele pussia muutaman kerran jääkaapissa.

    Ota liha noin tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön.

  2. Suikaloi salaattiainekset ohuiksi suikaleiksi. Sekoita joukkoon loput ainekset sekä salaatinkastike.

    Paista liha nopeasti joka puolelta kuumalla pannulla. Liha saa jäädä roseeksi.

    Pese ja kuivaa sydänsalaatinlehdet. Nostele salaattia sydänsalaattikuppeihin ja siivuta lihasta ohuita siivuja päälle. Koristele seesaminsiemenillä.

Kommentit

    Näytä lisää