Miniburgerit

Miniburgerit ovat näppärää juhlatarjottavaa.
  • 2 t
  • 30 miniburgeria
  • 100 kcal / annos

Ainekset

Sämpylätaikina:
Juuri:
2 ½ dl
vettä
15 g
hiivaa
1 rkl
hunajaa
3 dl
puolikarkeita spelttijauhoja
Taikina:
1 tl
suolaa
1 dl
ryöpättyjä ja hienonnettuja nokkosia
½ dl
neljän viljan hiutaleita
2 rkl
auringonkukansiemeniä
3 dl
puolikarkeita spelttijauhoja tai täysjyvävehnäjauhoja
2 rkl
öljyä
Pinnalle:
valkuaista
suolakiteitä ja siemeniä
Pihvit:
200 g
poronjauhelihaa
200 g
possunjauhelihaa
4
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
sipuli hienonnettuna
2 tl
yrttisekoitusta
1
kananmuna
Paistamiseen:
öljyä
Karpalomajoneesi:
2 dl
majoneesia
½ dl
karpalohilloa
suolaa
Lisäksi:
salaatilehtiä, punasipulia, Kolatun vuohenjuustoa

Valmistusohjeet

  1. Mittaa kädenlämpöinen vesi isoon taikinakulhoon. Murenna
    joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon hunaja ja spelttijauhot.
    Peitä kulho leivinliinalla ja anna seistä huoneenlämmössä noin puolisen tuntia, kunnes taikina alkaa kuplia.

    Sekoita juureen suola, nokkonen, hiutaleet ja auringonkukansiemenet. Lisää taikinaan vähitellen jauhoja koko ajan taikinaa vaivaten. Vaivaa taikinaa käsin 8-10 minuuttia ja yleiskoneella 6-8 minuuttia. Lisää lopuksi öljy. Taikina on aika löysää, mutta voitele kädet öljyllä niin muotoilu on helpompaa.

    Muotoile taikinasta pienen pieniä sämpylöitä ja nosta ne leivinpaperin päälle tai laita taikinapallot minimuffinivuokiin. Voitele pinta munanvalkuaisella kiillon saamiseksi ja ripottele pinnalle siemeniä. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

    Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Sekoita jauhelihaan muut aineet ja pyöritä siitä n. 30
    pientä pihviä. Paista kypsiksi uunissa tai pannulla öljyssä.

    Sekoita majoneesiin karpalohillo ja suola.

    Kokoa pienet burgerit laittamalla pohjalle vähän salaattia, sitten majoneesia, pihvi ja lopuksi siivu juustoa.

    Koristele punasipulilla.

Kommentit

    Näytä lisää