Kuusenkerkkägraavattu lohi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kuusenkerkkägraavattu lohi

Kuusenkerkät ovat parhaimmillaan kesäkuun alussa. Käytä niitä luovasti vaikka lohen graavaukseen.

6.6.2011 8:12
Määrä8 annosta
Valmistusaika1 vrk
Energia210 kcal / annos

Ainekset

  • 800 g

    lohi- tai nieriäfileetä

  • ½ dl

    merisuolaa

  • ½ dl

    sokeria

  • mustapippuria myllystä

  • 1 ½ dl

    hienonnettuja kuusenkerkkiä

  • Koristeeksi pinnalle:

  • kuusenkerkkiä

  • sitruunankuorta

  • kesäsipulia

Valmistusohjeet

  1. Puolita filee. Pane toinen puoli fileestä nahkapuoli alaspäin reunalliseen astiaan. Sekoita suola ja sokeri keskenään. Hiero seos molempien fileiden lihapuolelle. Mausta mustapippurilla.

  2. Hienonna veitsellä tai huhmareessa kuusenkerkät. Ripottele kuusenkerkät fileiden päälle. Aseta toinen puoli fileestä toisen päälle nahkapuoli ylöspäin (eli lihaosat vastakkain). Jätä astia puoleksi tunniksi huoneenlämpöön. Näin sokeri ja suola sulavat.

  3. Peitä astia tuorekelmulla ja aseta päälle jokin paino. Siirrä astia jääkaappiin vuorokaudeksi. Kääntele fileitä muutaman kerran.

  4. Raaputtele ylimääräiset mausteet pois ja leikkaa kala viistosti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile keitettyjen perunoiden tai ruisleivän kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit