Jäätelökakku

Jäätelökakun täytteeksi voit laittaa omaa suosikkijäätelöäsi. Tähän on lisätty macadamiapähkinä-suklaajäätelöä.
  • 45 min- + pakastus
  • 8 annosta
  • 647 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
4
munaa
1 ½ dl
sokeria
1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
Täyte:
1 l
suklaa-macadamiapähkinäjäätelöä (esim. Carte d'Or Starry Night tai muuta vastaavaa)
150 g
macadamiapähkinöitä
2 dl
suklaakastiketta
1 dl
vaniljafudgekastiketta
Koristelu:
50 g
macadamiapähkinöitä
½ dl
suklaakastiketta

Valmistusohjeet

  1. Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää
    keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
  2. Kumoa valmis pohja toiselle leivinpaperille ja poista leivinpaperi kakkupohjasta. Vuoraa pitkulainen leipävuoka
    kelmulla ja leikkaa pohjalevystä vuoan pohjalle ja reunoille
    kakkupohjalevyt.
  3. Hienonna macadamiapähkinöitä ja paahda ne kevyesti pannulla. Täytä keskusta jäätelöllä, pähkinämurskalla ja kastikkeilla.
  4. Nosta keskelle vielä kakkupohja, lisää jäätelöä, pähkinöitä ja kastikkeita. Lisää vielä yksi kakkukerros ja ripottele päälle pähkinöitä ja suklaakastiketta. Pakasta.

Kommentit

    Näytä lisää