Filotaikinaan käärittyä mansikkaa ja briejuustoa

Jälkiruoka syntyy myös grillissä kesällä. Kääri filotaikinaan briejuustoa, mansikoita ja loraus hunajaa. Nam!
  • 1 t
  • 4 annosta
  • 456 kcal / annos

Ainekset

4
arkkia filotaikinaa
50 g
sulatettua voita
1 dl
hasselpähkinärouhetta
Täyte:
100 g
mansikoita halkaistuna
100 g
briejuustoa
4 rkl
hunajaa
voiteluun kananmunaa

Valmistusohjeet

  1. Nosta filotaikinalevyt yksitellen työpöydälle. Sivele levy sulalla voilla ja ripottele päälle pähkinärouhetta.

    Taita levy puoliksi. Voitele voilla ja ripottele loput pähkinärouheesta. Taita vielä kertaalleen.
  2. Nosta keskelle yksi neljäsosa juustosta ja mansikoista. Lorauta päälle hunajaa. Tee levystä nyytti tai taittele reunat kiinni. Tee sama lopuille taikinalevyille.
  3. Voitele nyytit kananmunalla tai voisulalla. Grillaa niitä noin
    10 minuuttia ritilän päällä, pienen matkan päässä suorasta
    kuumuudesta.

Kommentit

    Näytä lisää