Tsatsikikakku

Raikas tsatsikikakku syntyy kurkusta ja retiiseistä.
  • 10 annosta

Ainekset

200 g
Digestive-keksejä
50 g
voita sulatettuna
1
sitruunan raastettu kuori
TÄYTE
1 kg
kreikkalaista tai turkkilaista paksua maustamatonta jogurttia
2
kurkkua (raastettuna ja valutettuna)
1 dl
tuoretta tilliä
5
valkosipulinkynttä
mustapippuria
merisuolaa
1/2
sitruunan mehu
3
liivatetta tai agar agar-jauhetta pakkauksen ohjeen mukaan (1/2 kurkun nestettä)
nippu retiisejä ohuina siivuina
KORISTEEKSI
1
kurkku siivutettuna

Valmistusohjeet

  1. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai käsin hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi, tilli ja sitruunankuori. Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos pohjalle (n. 23 cm:n kokoinen irtopohjainen kakkuvuoka). Nosta kylmään.
  2. Laita liivatteet likoamaan noin 10 minuutiksi. Sekoita jogurtin joukkoon raastettu kurkku, josta on ylimääräinen neste valutettu erilliseen kulhoon/kattilaan.

    Hienonna tilli ja valkosipulit, ja lisää ne jogurttiseokseen. Mausta pippurilla, suolalla ja sitruunamehulla. Kuumenna kurkun neste kuumaksi ja liota liivatteet nesteeseen.
  3. Anna jäähtyä hetki ja kaada liivateseos jogurttiseokseen. Sekoita hyvin. Suikaloi retiisit. Kaada jogurttiseoksesta puolet jähmettyneen keksipohjan päälle ja lisää siivutetut retiisit. Lusikoi loput jogurttitäytteestä retiisien päälle.

    Anna hyytyä noin 6-8 tuntia kylmässä.
  4. Tämä resepti on toteutettu yhteistyökumppanin kanssa. Lisää reseptejä osoitteesta www.keksihylly.fi.

Kommentit

    Näytä lisää