Mansikka-raparperisalaatti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mansikka-raparperisalaatti

Fetajuusto, makeat mansikat ja raparperi yhdistyvät ihanasti tässä kesäisessä salaatissa.

20.6.2011 10:49
Määrä4 annosta
Valmistusaika40 min.
Energia367 kcal / annos

Ainekset

  • 2 dl

    pilkottua raparperia

  • 3 rkl

    raakaruokosokeria

  • 200 g

    mansikoita

  • 2 dl

    paahdettuja pähkinöitä esim. hasselpähkinöitä tai saksanpähkinöitä

  • 1 l

    erilaisia salaatilehtiä

  • 250 g

    fetajuustoa murusina

  • runsaasti basilikaa

  • Salaatinkastike:

  • 3/4 dl

    appelsiinilla tai sitruunalla maustettua oliiviöljyä

  • 2 rkl

    valkoista balsamiviinietikkaa

  • suolaa

  • juuri rouhittua mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Nosta pilkotut raparperit pannulle sokerin kanssa. Paahda hetken aikaa, että sokeri sulaa ja raparperit pehmenevät vähän. Niitä ei tarvitse soseuttaa. Pyöräytä halkaistut mansikat pannulla myös, että ne vähän lämpenevät.

  2. Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Sekoita kastike salaatinlehtiin ja basilikaan. Nosta tarjoiluastiaan. Lisää loput ainekset ja tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit