Mansikka-raparperisalaatti

Fetajuusto, makeat mansikat ja raparperi yhdistyvät ihanasti tässä kesäisessä salaatissa.
  • 40 min.
  • 4 annosta
  • 367 kcal / annos

Ainekset

2 dl
pilkottua raparperia
3 rkl
raakaruokosokeria
200 g
mansikoita
2 dl
paahdettuja pähkinöitä esim. hasselpähkinöitä tai saksanpähkinöitä
1 l
erilaisia salaatilehtiä
250 g
fetajuustoa murusina
runsaasti basilikaa
Salaatinkastike:
3/4 dl
appelsiinilla tai sitruunalla maustettua oliiviöljyä
2 rkl
valkoista balsamiviinietikkaa
suolaa
juuri rouhittua mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Nosta pilkotut raparperit pannulle sokerin kanssa. Paahda hetken aikaa, että sokeri sulaa ja raparperit pehmenevät vähän. Niitä ei tarvitse soseuttaa. Pyöräytä halkaistut
    mansikat pannulla myös, että ne vähän lämpenevät.
  2. Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Sekoita kastike salaatinlehtiin ja basilikaan. Nosta tarjoiluastiaan. Lisää loput
    ainekset ja tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää