Kesäkalakeitto

Uudet perunat maistuvat ihanalta myös kesäisessä kalakeitossa.
  • 25 min
  • 235 kcal / annos

Ainekset

1 l
uusia perunoita
1 nippu
nippu kesäporkkanoita
1
pieni kukkakaali nuppuina
1
pieni varhaiskaali
nokare
voita
1 l
kalalientä tai vettä
suolaa
pari
maustepippuria
6 dl
täysmaitoa
1 l
tuoreita herneenpalkoja
persiljaa ja tilliä
1 nippu
kesäsipulia
600 gr
siikaa, nieriää, lohta tai muuta kalaa perattuna ja paloiteltuna

Valmistusohjeet

  1. Puhdista ja kuutioi vihannekset. Kuullota niitä hetki kattilassa voissa. Lisää kalaliemi, suola ja pippuri.
  2. Anna kiehua, kunnes vihannekset ovat melkein kypsiä.
    Lisää maito ja kiehauta.
  3. Lisää herneet, persilja, tilli, hienonnettu kesäsipuli ja pilkotut kalapalat. Älä keitä enää, mutta anna keiton hautua kannen alla, kunnes kalafileet ovat kypsiä.

Kommentit

    Näytä lisää