Itse tehty ketsuppi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Itse tehty ketsuppi

Itse tehty ketsuppi saa terävyyttä chilistä.

18.7.2011 14:15
Määrä1l = noin 20 annosta
Valmistusaika1 ½ tuntia
Energia35 kcal / annos

Ainekset

  • 1 rkl

    korianterin siemeniä

  • hyppysellinen kardemummaa

  • hyppysellinen neilikkaa

  • 1

    keskivahva chili

  • pala inkivääriä raastettuna

  • 2 rkl

    tomaattipyreetä

  • 2 rkl

    ruokaöljyä

  • 1 kg

    ylikypsiä tomaatteja

  • 1

    punasipuli

  • 1/2

    fenkoli

  • 1

    varsisellerin varsi

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 1

    iso nippu basilikaa

  • 2 dl

    punaviinietikkaa

  • 3-4 rkl

    fariinisokeria, suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Kuullota mausteita ja tomaattipyreetä öljyssä kattilassa hetken aikaa. Lisää pilkotut vihannekset ja basilika ja anna vihannesten pehmentyä. Käytä basilikasta myös varret. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Tehosekoittimella saat tasaisemman. Voit myös siivilöidä seoksen halutessasi.

  2. Lisää soseutettuun liemeen 2 dl punaviinietikkaa, fariinisokeria, suolaa ja mustapippuria. Keitä seosta noin 20-30 minuuttia miedolla lämmöllä. Maistele ja lisäile mausteista oman maun mukaan.

  3. Purkita desinfioituihin purkkeihin. Ketsuppi säilyy useita viikkoja kylmässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit