Itse tehty ketsuppi

Itse tehty ketsuppi saa terävyyttä chilistä.
  • 1 ½ tuntia
  • 1l = noin 20 annosta
  • 35 kcal / annos

Ainekset

1 rkl
korianterin siemeniä
hyppysellinen kardemummaa
hyppysellinen neilikkaa
1
keskivahva chili
pala inkivääriä raastettuna
2 rkl
tomaattipyreetä
2 rkl
ruokaöljyä
1 kg
ylikypsiä tomaatteja
1
punasipuli
1/2
fenkoli
1
varsisellerin varsi
3
valkosipulinkynttä
1
iso nippu basilikaa
2 dl
punaviinietikkaa
3-4 rkl
fariinisokeria, suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Kuullota mausteita ja tomaattipyreetä öljyssä kattilassa hetken aikaa. Lisää pilkotut vihannekset ja basilika ja anna vihannesten pehmentyä. Käytä basilikasta myös varret.

    Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Tehosekoittimella saat tasaisemman. Voit myös siivilöidä seoksen halutessasi.
  2. Lisää soseutettuun liemeen 2 dl punaviinietikkaa, fariinisokeria, suolaa ja mustapippuria.

    Keitä seosta noin 20-30 minuuttia miedolla lämmöllä. Maistele ja lisäile mausteista oman maun mukaan.
  3. Purkita desinfioituihin purkkeihin. Ketsuppi säilyy useita viikkoja kylmässä.

Kommentit

    Näytä lisää