Mustikkakukkoset

Mustikkakukko tunnetaan myös nimellä rättänä.
  • 1 t
  • 6 annosta
  • 298 kcal / annos

Ainekset

125 g
pehmeää voita
½ dl
sokeria
2 ½ dl
ruisjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte:
½ l
mustikoita
½ dl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
voiteluun munaa

Valmistusohjeet

  1. Voitele kuusi pientä uuninkestävää annosvuokaa tai kahvikuppia tai yksi iso piirakkavuoka.

    Sekoita voi, sokeri, jauhot ja leivinjauhe taikinaksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata.
  2. Painele taikinaa piirakkavuoan tai kuppien pohjalle ja reunoille. Jätä taikinaa vähän kantta varten.
  3. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lusikoi pohjan sisään. Tee lopusta taikinasta levy ja leikkaa pyöreä kansi jokaiselle kupille. Nipistä kansi tiukasti kiinni.

    Pistele haarukalla pari pistoa kuoreen, että ilma pääsee ulos ja taikina ei repeydy.
  4. Paista rättänöitä 200 asteisessa uunissa n. 30 min. Jäähdytä vähän ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää