Belgialaiset mustikka-juustoleivokset

Koristele belgialaiset mustikka-juustoleivokset tuoreilla mustikoilla ja tee kiille sitruunamehusta.
  • 1 ½ tuntia + jääkaapissa yön yli
  • 10 annosta
  • 339 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
130 g
Bastognekeksejä
50 g
voita
1 tl
kanelia
Juustotäyte:
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
150 g
ranskankermaa
250 g
maitorahkaa
3
munaa
1 dl
tomusokeria
1
vaniljatangon siemenet
Mustikkatäyte:
100 g
mustikoita soseutettuna
3 rkl
tomusokeria
1 rkl
perunajauhoja
Pinnalle:
250 g
mustikoita
3
liivatelehteä
1 ½ dl
sitruunamehua
2 rkl
tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Huom. Valmista kakku edellisenä päivänä ennen tarjoilua. Näin se ehtii viilentyä, ja sitä on helppo leikata.

    Murskaa keksit monitoimikoneessa aivan hienoksi jauhoksi. Sulata voi, ja sekoita se kanelin kanssa keksimuruihin.

    Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla, näin kakun irrottaminen
    vuoasta helpottuu ja saat leikattua kauniita paloja. Painele
    keksiseos vuoan pohjalle.
  2. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, rahka, sokeri ja vaniljatangosta raaputetut siemenet sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

    Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Soseuta mustikkatäytteen ainekset sauvasekoittimella. Kaada puolet juustotäytteestä vuokaan pohjan päälle.
  3. Nostele lusikalla mustikkatäyte juustotäytteen päälle. Levitä
    mustikkasosetta veitsen kärjellä, jotta saat marmorisen pinnan.

    Kaada loput juustotäytteestä vuokaan. Paista kakkua
    170-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Voit peittää pinnan foliolla, jos se tummuu liikaa. Sammuta uuni ja anna
    kakun jäähtyä uunissa. Nosta vuoka jääkaappiin kakun jäähdyttyä.

    Anna kakun levätä jääkaapissa vähintään yön yli.

  4. Laita liivatelehdet likoamaan 10 minuutiksi kylmään veteen.
    Kuumenna sitruunamehu ja tomusokeri. Liota liivatteet
    kuumaan nesteeseen. Jäähdytä vähän aikaa. Asettele kakun päälle mustikat ja kaada liivateseos mustikoiden
    päälle. Nosta kylmään hyytymään. Leikkaa kakusta
    annospaloja ja tarjoile.

    VUOKA
    + 1 ½ litran vetoinen pitkulainen kakku/leipävuoka, jossa joustamattomat reunat. Silikoniset vuoat saattavat taipua reunoista paistettaessa, joten suosi metallisia vuokia.

Kommentit

    Näytä lisää