Belgialaiset mustikka-juustoleivokset - Reseptit - Ilta-Sanomat

Belgialaiset mustikka-juustoleivokset

Koristele belgialaiset mustikka-juustoleivokset tuoreilla mustikoilla ja tee kiille sitruunamehusta.

1.8.2011 10:14
Määrä10 annosta
Valmistusaika1 ½ tuntia + jääkaapissa yön yli
Energia339 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 130 g

    Bastognekeksejä

  • 50 g

    voita

  • 1 tl

    kanelia

  • <b>Juustotäyte:</b>

  • 400 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 150 g

    ranskankermaa

  • 250 g

    maitorahkaa

  • 3

    munaa

  • 1 dl

    tomusokeria

  • 1

    vaniljatangon siemenet

  • <b>Mustikkatäyte:</b>

  • 100 g

    mustikoita soseutettuna

  • 3 rkl

    tomusokeria

  • 1 rkl

    perunajauhoja

  • <b>Pinnalle:</b>

  • 250 g

    mustikoita

  • 3

    liivatelehteä

  • 1 ½ dl

    sitruunamehua

  • 2 rkl

    tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Huom. Valmista kakku edellisenä päivänä ennen tarjoilua. Näin se ehtii viilentyä, ja sitä on helppo leikata. Murskaa keksit monitoimikoneessa aivan hienoksi jauhoksi. Sulata voi, ja sekoita se kanelin kanssa keksimuruihin. Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla, näin kakun irrottaminen vuoasta helpottuu ja saat leikattua kauniita paloja. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

  2. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, rahka, sokeri ja vaniljatangosta raaputetut siemenet sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Soseuta mustikkatäytteen ainekset sauvasekoittimella. Kaada puolet juustotäytteestä vuokaan pohjan päälle.

  3. Nostele lusikalla mustikkatäyte juustotäytteen päälle. Levitä mustikkasosetta veitsen kärjellä, jotta saat marmorisen pinnan. Kaada loput juustotäytteestä vuokaan. Paista kakkua 170-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Voit peittää pinnan foliolla, jos se tummuu liikaa. Sammuta uuni ja anna kakun jäähtyä uunissa. Nosta vuoka jääkaappiin kakun jäähdyttyä. Anna kakun levätä jääkaapissa vähintään yön yli.

  4. Laita liivatelehdet likoamaan 10 minuutiksi kylmään veteen. Kuumenna sitruunamehu ja tomusokeri. Liota liivatteet kuumaan nesteeseen. Jäähdytä vähän aikaa. Asettele kakun päälle mustikat ja kaada liivateseos mustikoiden päälle. Nosta kylmään hyytymään. Leikkaa kakusta annospaloja ja tarjoile. <b>VUOKA</b> + 1 ½ litran vetoinen pitkulainen kakku/leipävuoka, jossa joustamattomat reunat. Silikoniset vuoat saattavat taipua reunoista paistettaessa, joten suosi metallisia vuokia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit