Kesäkalakeitto

Käytä kesäkalakeittoon onkeen tarttuneet pikkusintitkin.
  • 25 min.
  • 4-6 annosta
  • n. 230 kcal / annos

Ainekset

1 l
uusia perunoita
muutama pieni kesäporkkana
1
pieni pala kukkakaalin nuppuja
1
pieni varhaiskaalin pala
nokare voita
1- 1½ l
kalalientä tai vettä
suolaa
pari maustepippuria
6 dl
täysmaitoa
1 l
tuoreita herneenpalkoja
persiljaa ja tilliä
kesäsipuleita varsineen
600 g
siikaa, nieriää, lohta, ahventa tai muita kaloja perattuna ja fileoituna

Valmistusohjeet

  1. Puhdista ja kuutioi vihannekset. Kuullota niitä hetki kattilassa voissa.

    Lisää kalaliemi, suola ja pippuri. Anna kiehua, kunnes vihannekset ovat melkein kypsiä. Lisää maito ja kiehauta.
  2. Lisää herneet, persilja, tilli, hienonnettu kesäsipuli ja pilkotut kalapalat. Älä keitä enää, mutta anna keiton hautua kannen alla, kunnes kalafileet ovat kypsiä.

Kommentit

    Näytä lisää