Reseptit
Kesäkalakeitto

Kesäkalakeitto
Käytä kesäkalakeittoon onkeen tarttuneet pikkusintitkin.
- 25 min.
- 4-6 annosta
- n. 230 kcal / annos
Ainekset
- 1 l
- uusia perunoita
- muutama pieni kesäporkkana
- 1
- pieni pala kukkakaalin nuppuja
- 1
- pieni varhaiskaalin pala
- nokare voita
- 1- 1½ l
- kalalientä tai vettä
- suolaa
- pari maustepippuria
- 6 dl
- täysmaitoa
- 1 l
- tuoreita herneenpalkoja
- persiljaa ja tilliä
- kesäsipuleita varsineen
- 600 g
- siikaa, nieriää, lohta, ahventa tai muita kaloja perattuna ja fileoituna
Valmistusohjeet
- Puhdista ja kuutioi vihannekset. Kuullota niitä hetki kattilassa voissa.
Lisää kalaliemi, suola ja pippuri. Anna kiehua, kunnes vihannekset ovat melkein kypsiä. Lisää maito ja kiehauta. - Lisää herneet, persilja, tilli, hienonnettu kesäsipuli ja pilkotut kalapalat. Älä keitä enää, mutta anna keiton hautua kannen alla, kunnes kalafileet ovat kypsiä.
Kommentit
Näytä lisää