Savukalapiirakka

Uusista perunoista ja savukalasta syntyy ruokaisa piirakka.
  • 1 t 15 min.
  • n. 10 annosta
  • 236 kcal / annos

Ainekset

150 g
pehmeää voita
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
1-2 rkl
jääkylmää vettä
Täyte:
500 g
keitettyjä ja siivutettuja uusia perunoita
2 ½ dl
kuohukermaa
2 tl
sitruunankuorta
mustapippuria
suolaa
2
kananmunaa
1 dl
ruohosipulia hienonnettuna
200 g
paloiteltua, ruodotonta lämminsavukalaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista taikina. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi jauhoihin huoneenlämpöinen, paloiteltu voi. Lisää jääkylmä
    vesi ja sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.

    Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 24 cm).
  2. Asettele perunasiivut tasaisesti piirakkapohjalle.

    Yhdistä kerma, sitruunankuori, mausteet, munat ja ruohosipulisilppu. Kaada kermaseos piirakkavuokaan perunoiden päälle. Asettele päällimmäisiksi savukalapalat.
  3. Paista piirasta 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin kullanruskean paistopinnan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!

    Näytä lisää