Kalaa suolakuoressa

Kala pysyy mehevänä suolakuoressa.
  • 1 t
  • 4 annosta
  • 292 kcal / annos

Ainekset

4
perattua ahventa, siikkaa tai kuhaa tai yksi suuri kala kuten lahna tai taimen
suolaa
mustapippuria
sitruunasiivuja
yrttejä varsineen esim. timjamia, lehtipersiljaa ja basilikaa
runsaasti karkeaa merisuolaa

Valmistusohjeet

  1. Vinkki! Kaloja ei tarvitse suomustaa, koska suomut suojaavat kalaa suolakuoren alla ja pitävät sen mehukkaana.
  2. Perkaa kala ja poista kidukset, huuhtele ja pyyhi kuivaksi
    talouspyyhkeellä.

    Kalaa ei tarvitse suomustaa. Mausta kalan vatsaontelo merisuolalla ja mustapippurilla. Työnnä kalan vatsa täyteen sitruunasiivuja ja yrttejä.
  3. Kaada uunivuokaan tai pellille noin 1-2 cm kerros karkeaa merisuolaa. Asettele kalat suolan päälle ja kaada kalojen päälle suolaa niin paljon, että ne peittyvät. Voit suihkuttaa suolan päälle vähän vettä, se sitoo suolaa ja kovettaa sitä.
  4. Nosta vuoka 200-asteiseen grilliin tai uuniin. Paista kaloja noin 25-40 minuuttia riippuen kalan koosta. Isot kalat voivat olla uunissa tunnin. Tarjoile suolakala raikkaan salaatin ja kylmän kermaviilikastikkeen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää