Rapukeitto

Rapukeitossa tiivistyy rapujen elegantti maku.
  • 1 ½ t
  • 4 annosta
  • 380 kcal / annos

Ainekset

Rapuliemi:
5
keitettyä rapua tai ravun kuoria
2 rkl
voita
1
sipuli hienonnettuna
2
valkosipulin kynttä
1
pieni fenkoli hienonnettuna
hivenen cayennepippuria
2 rkl
konjakkia
2 rkl
tomaattisosetta
2 dl
valkoviiniä
1 l
vettä
tillinvarsia
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
Keitto:
3 rkl
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
8 dl
rapulientä
2 dl
kuohukermaa

Valmistusohjeet

  1. Kuori ravut. Säästä pyrstö ja saksilihat. Käytä kuoret ja jalat liemeen.

    Kuullota voissa sipulit, fenkoli ja cayennepippuri. Lisää ravunkuoret ja hauduta hetki.
  2. Mittaa liemiainekset kattilaan ja hauduta puolisen tuntia, kunnes lientä on jäljellä 8 dl. Siivilöi liemi.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kiehauta, älä ruskista. Lisää liemi kokoajan hyvin sekoittaen.

    Vaahdota kerma ja sekoita se varovasti keittoon. Tarkista maku. Jaa keitto lautasille, lisää ravun liha.
  4. Nauti keitto paahdetun leivän, voin ja raikkaan valkoviinin kera.

Kommentit

    Näytä lisää