Rapurisotto

Rapurisoton pitää olla löysää ja kuohkeaa.
  • 1 t
  • 4 annosta
  • 560 kcal / annos

Ainekset

2 rkl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl
fenkolia pieninä kuutioina
2 dl
risottoriisiä
4 dl
rapulientä
1 dl
valkoviiniä
2 tl
inkivääriä hienonnettuna
suolaa
jauhettua mustapippuria
2 rkl
voita
1 dl
kermaa
100 g
babypinaatinlehtiä
2 dl
ravunpyrstöjä
4 rkl
parmesaanijuustoraastetta
Koristeluun:
tillinoksia
sitruunan lohkoja

Valmistusohjeet

  1. Kuullota öljyssä valkosipuli ja fenkoli. Lisää riisi ja kuullota, kunnes riisi on lasittunut.

    Lisää neste 1 dl kerrallaan ja anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes kaikki neste on imeytynyt.
  2. Mausta suolalla ja pippurilla. Risotto on valmis, kun riisi on pinnalta pehmeää, mutta sisältä kiinteää. Se vie aikaa noin 20 minuuttia.

    Sekoita risottoon voi, kerma, pinaatti sekä ravunpyrstöt.
  3. Annostele lautasille ja ripottele pinnalle parmesaanijuustoa.

    Viimeistele sitruunan viipaleilla ja tillinoksilla.

Kommentit

    Näytä lisää