Paahdettua kananpoikaa ja romescokastiketta

Romescokastike on monikäyttöinen. Kastike sopii lisukkeeksi kala-, kana-, kasvis- ja liharuoille sekä maustamaan keittoja ja patoja.

Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t
Energia295 kcal / annos

Ainekset

  • 400 g

    kananpojan sisäfileetä

  • <b>Romescokastike:</b>

  • ½ dl

    kuorittuja manteleita

  • 1

    pala paahtoleipää

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1

    paprika

  • 1

    tomaatti

  • ½ dl

    öljyä

  • 2 rkl

    punaviinietikkaa tai punaviiniä

  • muutama tippa Tabascoa

  • 1 rkl

    sokeria

  • suolaa

  • mustapippuria myllystä

  • <b>Lisäke:</b>

  • rucolanlehtiä

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Levitä mantelit ja paahtoleipäviipaleet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paahda niihin kaunis väri uunissa noin 5 minuuttia.

  2. Kuori valkosipulit. Puolita paprikat, poista kannat ja siemenet. Halkaise tomaatit. Laita valkosipulit, paprikat ja tomaatit uunipellille ja valuta öljy niiden päälle. Paahda kasviksia uunissa noin 20 minuuttia.

  3. Laita kasvikset, mantelit ja paahtoleivät tehosekoittimeen. Lisää viinietikka ja mausteet. Aja karkeahkoksi kastikkeeksi. Ohenna kastiketta tarvittaessa öljyllä.

  4. Mausta kananpojan sisäfileet suolalla ja pippurilla. Paahda pannulla sisäfileet kypsiksi ja kauniin värisiksi. Nauti romescokastikkeen kera.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit