Paprika-sipulipiirakka

Värikäs paprika-sipulipiirakka on ruokaisa ja sillä lähtee suurempikin nälkä. Tarjoile lisukkeena raikasta salaattia.
  • 1 ½ t
  • 6 annosta
  • 379 kcal / annos

Ainekset

1 pkt
valmista piirakkataikinaa
Täyte:
3
punasipulia puolirenkaina
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
3
paprikaa kuutioina esim. punainen, keltainen ja oranssi
2 rkl
öljyä
1 tl
sokeria ja suolaa
vastajauhettua mustapippuria
1 tl
timjamia
2 dl
juustoraastetta
Päälle:
2 dl
kermaa
3
kananmunaa
suolaa
vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Painele sulanut taikina voideltuun piirakkavuokaan.

    Kuullota öljyssä sipulit ja paprikat. Mausta sokerilla, suolalla, pippurilla ja timjamilla. Anna hautua hetki ja jäähdytä täytettä hieman.
  2. Levitä jäähtynyt täyte kerroksittain juustoraasteen kanssa vuokaan.

    Sekoita kerman joukkoon kananmunat ja mausteet. Kaada seos vuokaan ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
  3. Anna piirakan vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa lämmin piirakka raikkaan vihreän salaatin kera.

Kommentit

    Näytä lisää