Rommi-kirsikkakompotti

Rommi-kirsikkakompotti maistuu herkulliselta suklaisen mutakakun kanssa.
  • 30 min + jäähtyminen jääkaapissa seuraavaan päivää
  • 1 purkki
  • 830 kcal / yksi hillopurkki

Ainekset

600 g
kirsikoita, joista kivet poistettu
½
limetin mehu
1 tl
raastettua limetinkuorta
1 ½ dl
hillosokeria
1
vaniljatanko
2 rkl
tummaa rommia

Valmistusohjeet

  1. Poista kirsikoista kivet. Laita kattilaan kirsikat, limetinmehu
    ja -kuori sekä pituussuunnassa avattu vaniljatanko ja kuumenna.
  2. Anna kiehua noin 5 minuuttia, lisää sitten hillosokeri
    pikkuhiljaa sekoittaen. Keitä kymmenisen minuuttia. Lisää
    rommi ja kuumenna.

  3. Purkita kompotti puhdistettuihin ja kuumennettuihin purkkeihin.

    Sulje ja säilytä viileässä. Kompotti on valmista seuraavana päivänä, mutta säilyy pitkään viileässä ja pimeässä. Tarjoile hilloa esim. mutakakun kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää