Rommi-kirsikkakompotti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Rommi-kirsikkakompotti

Rommi-kirsikkakompotti maistuu herkulliselta suklaisen mutakakun kanssa.

15.8.2011 13:10
Määrä1 purkki
Valmistusaika30 min + jäähtyminen jääkaapissa seuraavaan päivää
Energia830 kcal / yksi hillopurkki

Ainekset

  • 600 g

    kirsikoita, joista kivet poistettu

  • ½

    limetin mehu

  • 1 tl

    raastettua limetinkuorta

  • 1 ½ dl

    hillosokeria

  • 1

    vaniljatanko

  • 2 rkl

    tummaa rommia

Valmistusohjeet

  1. Poista kirsikoista kivet. Laita kattilaan kirsikat, limetinmehu ja -kuori sekä pituussuunnassa avattu vaniljatanko ja kuumenna.

  2. Anna kiehua noin 5 minuuttia, lisää sitten hillosokeri pikkuhiljaa sekoittaen. Keitä kymmenisen minuuttia. Lisää rommi ja kuumenna.

  3. Purkita kompotti puhdistettuihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje ja säilytä viileässä. Kompotti on valmista seuraavana päivänä, mutta säilyy pitkään viileässä ja pimeässä. Tarjoile hilloa esim. mutakakun kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit