Rukiiset suklaa-pähkinäkeksit

Lisää suklaakeksitaikinaan oman maun mukaan pähkinöitä ja kuivattuja marjoja tai hedelmiä.
  • 2 t
  • 16 keksiä
  • 219 kcal / yksi keksi

Ainekset

1 dl
vehnäjauhoa
2 dl
ruisjauhoa
½ dl
ruisleseitä
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
soodaa
½ tl
suolaa
1 dl
fariinisokeria
1 dl
sokeria
1 dl
pähkinämurskaa, rusinoita, kuivattuja hedelmiä oman maun mukaan
100 g
tummaa suklaata rouhittuna
200 g
sulatettua ruskistettua voita jäähdytettynä
1
muna
1
vaniljatangon siemenet

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kuivat aineet. Sulata voi ja anna sen ruskistua. Siivilöi voi kulhoon ja anna jäähtyä.

    Vatkaa muna, vaniljansiemenet ja voi keskenään. Kaada seos kuivien aineiden päälle ja sekoita taikinaksi. Nosta jääkaappiin tunniksi.
  2. Muotoile taikinasta pulleita pikkuleipiä pellille leivinpaperin
    päälle. Älä paina taikinaa litteäksi. Taikina leviää uunissa.
  3. Paista 170-asteisessa uunissa 13-18 minuuttia. Jäähdytä
    keksit huoneenlämmössä. Älä päästä keksejä ruskistumaan liikaa, niistä tulee muuten kuivia.

Kommentit

    Näytä lisää