Reseptit

Savoijinkaali-kananpoikakääröt

Aromaattinen kookos-currykastike kruunaa savoijinkaali-kananpoikakääröt.
  • 1 t 10 min.
  • 4 annosta
  • 398 kcal / annos

Ainekset

1
savoijinkaali
suolaa
2 dl
kypsiä ohrasuurimoita
200 g
kananpojan rintafileetä suikaleina
2 rkl
öljyä
1
sipuli hienonnettuna
1
paprika kuutioina
½ tl
timjamia
1 tl
currya
1 dl
kanalientä tai vettä
1 rkl
hunajaa
2 rkl
sitruunamehua
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
Pinnalle:
1 rkl
hunajaa
1 rkl
voita
Kastike:
4 dl
kookosmaitoa
1 rkl
currymausteseosta
2 rkl
sitruunamehua
1 rkl
hunajaa
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Koverra kaalista kanta pois ja keitä kaali kypsäksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä kannen alla hauduttaen.

    Nosta kaali kattilasta jäähtymään. Irrota neljä isoa tai kahdeksan pientä kaalinlehteä terävällä pikku veitsellä kannasta. Ohenna samalla paksua lehtiruotia.

    Silppua ohennetut lehtiruodit ja loput kaalinlehdet silpuksi kulhoon.
  2. Ruskista broilerinsuikaleet kevyesti öljyssä. Lisää sipuli,
    paprika, timjami sekä curry ja anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon neste, hunaja, sitruunanmehu ja mausteet.

    Kiehauta ja lisää ohrasuurimot joukkoon.
  3. Levitä kaalinlehdet leikkuulaudalle. Jos käytät pieniä lehtiä, laita kaksi vierekkäin vähän lomittain. Jaa täyte lehtien päälle. Taita sivut sisään ja kierrä lehti täytteen ympäri kääröksi ja laita uuniin 10 minuutiksi.
  4. Valmista sillä aikaa kastike. Laita kastikeainekset kattilaan ja keitä kunnes kastike on hieman saostunut. Tarkista maku
    ja nauti kääröt kastikkeen kera.

Kommentit

    Näytä lisää