Punajuuri–suklaakakku

Punajuuri mehevöittää ja maustaa suklaakakun.
  • 2 t
  • 12 annosta
  • 215 kcal / annos

Ainekset

2
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 rkl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
vehnäjauhoja
3 dl
punajuuriraastetta
100 g
taloussuklaata
1 dl
öljyä
1 dl
omenahilloa
Kuorrutus:
25 g
voita
50 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
Koristeluun:
2 dl
vadelmia
½ dl
suklaarouhetta
1 dl
hasselpähkinöitä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

    Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita munavaahtoon.

  2. Kuori ja raasta punajuuri. Sulata suklaa. Kääntele punajuuriraaste, suklaa, öljy ja omenahillo varovasti taikinaan.

  3. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä.

  4. Sekoita kuorrutusta varten pehmeä voi, juusto ja sokerit
    keskenään. Levitä kakun päälle. Koristele vadelmilla, rouhitulla suklaalla ja pähkinöillä.

Kommentit

    Näytä lisää