Punajuuri–suklaakakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Punajuuri–suklaakakku

Punajuuri mehevöittää ja maustaa suklaakakun.

16.9.2011 9:15
Määrä12 annosta
Valmistusaika2 t
Energia215 kcal / annos

Ainekset

  • 2

    kananmunaa

  • 1 ½ dl

    sokeria

  • 1 rkl

    leivinjauhetta

  • 2 tl

    kanelia

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 2 dl

    vehnäjauhoja

  • 3 dl

    punajuuriraastetta

  • 100 g

    taloussuklaata

  • 1 dl

    öljyä

  • 1 dl

    omenahilloa

  • <b>Kuorrutus:</b>

  • 25 g

    voita

  • 50 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 2 dl

    tomusokeria

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • <b>Koristeluun:</b>

  • 2 dl

    vadelmia

  • ½ dl

    suklaarouhetta

  • 1 dl

    hasselpähkinöitä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita munavaahtoon.

  2. Kuori ja raasta punajuuri. Sulata suklaa. Kääntele punajuuriraaste, suklaa, öljy ja omenahillo varovasti taikinaan.

  3. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä.

  4. Sekoita kuorrutusta varten pehmeä voi, juusto ja sokerit keskenään. Levitä kakun päälle. Koristele vadelmilla, rouhitulla suklaalla ja pähkinöillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit