Silakka-perunapiirakka

Silakka-perunapiirakkaan sopii täytteeksi juureksista tai vihanneksista tehty muusi.

3.10.2011 11:40
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t 30 min
Energia380 kcal / annos

Ainekset

  • 500 g

    ruis-perunataikinaa (pakaste)

  • <b>Täyte:</b>

  • ½ l

    suolattua peruna-kukkakaalipyreetä

  • 2

    munaa

  • 1

    purjo

  • 20 g

    voita

  • 600 g

    silakkafileitä

  • sitruunamehua

  • valkopippuria

  • suolaa

  • tilliä

  • voiteluun munaa

Valmistusohjeet

  1. Ota taikinalevy sulamaan. Valmista pyree keitetyistä perunoista ja kukkakaalista. Sekoita joukkoon kaksi kananmunaa.

  2. Kauli taikinalevyt ja painele ne piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Reunat voivat tulla yli laitojen. Paista purjo pehmeäksi voissa. Irrota silakkafileistä nahka halutessasi.

  3. Levitä pyree pohjan päälle. Lusikoi päälle pehmeää purjoa. Lisää fileet ja purista päälle vähän sitruunamehua ja mausta. Ripottele päälle tilliä.

  4. Käännä taikinan reunat täytteen päälle ja rypytä kiinni. Voitele reunat kananmunalla. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit