Reseptit

Silakka-perunapiirakka

Silakka-perunapiirakkaan sopii täytteeksi juureksista tai vihanneksista tehty muusi.
  • 1 t 30 min
  • 4 annosta
  • 380 kcal / annos

Ainekset

500 g
ruis-perunataikinaa (pakaste)
Täyte:
½ l
suolattua peruna-kukkakaalipyreetä
2
munaa
1
purjo
20 g
voita
600 g
silakkafileitä
sitruunamehua
valkopippuria
suolaa
tilliä
voiteluun munaa

Valmistusohjeet

  1. Ota taikinalevy sulamaan.

    Valmista pyree keitetyistä perunoista ja kukkakaalista. Sekoita joukkoon kaksi kananmunaa.
  2. Kauli taikinalevyt ja painele ne piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Reunat voivat tulla yli laitojen.

    Paista purjo pehmeäksi voissa. Irrota silakkafileistä nahka halutessasi.
  3. Levitä pyree pohjan päälle. Lusikoi päälle pehmeää purjoa. Lisää fileet ja purista päälle vähän sitruunamehua ja mausta. Ripottele päälle tilliä.
  4. Käännä taikinan reunat täytteen päälle ja rypytä kiinni. Voitele reunat kananmunalla. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää