Fenkoli-lohisalaatti

Appelsiinista, lohesta ja fenkolista muodostuu raikas salaatti.
  • 1 t
  • 4 annosta
  • 259 kcal / annos

Ainekset

2
fenkolia
2
appelsiinia
1
ruukku rapeaa salaattia
4
viipaletta lohta
suolaa
Kastike:
½ dl
valkoviinietikkaa
1 tl
hunajaa
½ tl
kuivattua rosmariinia
½ tl
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
1 dl
öljyä

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin kastike. Lämmitä viinietikka kattilassa ja sulata
    siihen hunaja. Lisää rosmariini, suola ja pippuri. Vatkaa joukkoon lopuksi öljy. Anna jäähtyä.
  2. Kuori appelsiinit kalvottomiksi ja viipaloi. Asettele appelsiiniviipaleet tarjoiluastiaan.

    Poista fenkolin uloimmat lehdet. Säästä tillimäiset huiskut koristeluun. Viipaloi fenkoli hyvin ohuiksi viipaleiksi. Vuoraa neljä lautasta tai tarjoiluvati revityllä salaatilla.

    Levitä fenkoli ja appelsiiniviipaleet lautasille. Valele kastiketta päälle.
  3. Kuumenna paistinpannu ja ripottele pannulle hieman suolaa. Paahda lohi pannulla kummaltakin puolelta kauniin
    ruskeaksi.

    Nosta lohiviipaleet salaatin päälle. Koristele tillimäisillä fenkolitupsuilla tai yrteillä.

Kommentit

    Näytä lisää