Pehmeä olut-maa-artisokkakeitto

Pehmeän maa-artisokkakeiton kanssa maistuu suolainen kylmäsavuporo.
  • 30 min
  • 4 annosta
  • 299 kcal / annos

Ainekset

1 kg
maa-artisokkaa
1
iso peruna
1
purjon valkoinen osa
2 rkl
voita
1 l
kasvislientä
3 dl
vaaleaa suodattamatonta vehnäolutta
50 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
kuohukermaa
1/4 tl
muskottipähkinää
suolaa
Pinnalle:
kylmäsavupororouhetta

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja paloittele juurekset. Maa-artisokka tummuu nopeasti, joten laita palat kylmään veteen estääksesi tummumista.

  2. Kuullota juureksia ja purjoa voissa hetken aikaa. Lisää
    kasvisliemi ja vesi. Anna juuresten kiehua pehmeiksi.
  3. Soseuta keitto. Lisää joukkoon tuorejuusto sekä kerma ja sekoittele kunnes juusto on sulanut. Lisää olut ja kuumenna
    keitto. Mausta muskottipähkinällä ja suolalla.

Kommentit

    Näytä lisää