Olut-suklaakakku

Käytä tummaa olutta taikinassa ja korosta makua vielä lopuksi kostuttamalla suklaakakku oluella.
  • 1 ½ t + jäähtyminen
  • 8-10 annosta
  • 379 kcal / annos

Ainekset

0,33 l
suklaaolutta tai jotain muuta tummaa olutta esim. stout tai portteri tyyppistä
200 g
voita
100 g
tummaa suklaata
2 dl
tummaa muscovadosokeria
2 dl
tavallista sokeria
1 ½ dl
maitorahkaa
2
munaa
pari tippaa vaniljaesanssia tai yhden vaniljatangon siemenet
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
ruokasoodaa

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi ja lisää 2 1/2 dl olutta, suklaa ja sokerit. Sekoita kunnes ainekset ovat sulaneet sileäksi seokseksi.
    Jäähdytä seosta vähän.
  2. Vatkaa käsin keskenään maitorahka, munat ja vanilja. Vispaa, kunnes seos on tasaista. Yhdistä seokset.

  3. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja sooda ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikinaa, kunnes se on sileää ja kaikki ainekset ovat hyvin sekoittuneet. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjakakkuvuokaan.

  4. Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Varo
    paistamasta kakkua liian kuivaksi, se on herkullisinta hieman kosteana.

    Kokeile kakun pintaa sormella, jos se hyllyy vähän, niin sitten se on valmis, jos taas enemmän, niin jatka paistamista vielä hetken.

  5. Anna kakun jäähtyä hieman huoneenlämmössä ennen tarjoilua. Olutta jää vajaa desi, voit kostuttaa kakun lopuksi sillä.

Kommentit

    Näytä lisää