Kurpitsapiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kurpitsapiirakka

Amerikkalaistyylinen kurpitsapiirakka syntyy kurpitsasoseesta ja makeasta kondensoidusta maidosta.

14.10.2011 15:35
Määrä10 palaa

Ainekset

  • 200 g

    Digestive-keksejä

  • 100 g

    voita sulatettuna

  • ripaus kanelia

  • TÄYTE:

  • 500 g

    kurpitsasosetta

  • ripaus suolaa

  • 1 tl

    inkivääriä

  • 1 tl

    neilikkaa

  • 1/2 tl

    kardemummaa

  • 1/2 tl

    muskottipähkinää

  • 1 tl

    kanelia

  • 2

    kananmunaa

  • 300 g

    kondensoitua maitoa

  • 1 dl

    tomusokeria

  • 1/2 dl

    fariinisokeria

Valmistusohjeet

  1. Murskaa keksit hienoksi monitoimikoneella tai puunuijalla. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja kaneli ja painele seos 20 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jähmettymään jääkaappiin.

  2. Sekoita kurpitsasoseen joukkoon mausteet, kananmunat, kondensoitu maito ja sokerit. Sekoita kunnes seos on tasaista.

  3. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja paista piirakkaa noin 50-60 min. Vuoraa päällinen foliolla, jos pinta tummenee liikaa paiston aikana. Jäähdytä piirakka ja tarjoile se kermavaahdon kanssa. Tämä resepti on toteutettu yhteistyökumppanin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit