Appelsiini-porkkanajuustokakku

Appelsiini ja porkkana maustavat halloweenin juustokakun. Se valmistuu helposti ilman uunia, hyydyttämällä sen liivatteilla.

Ainekset

POHJA
200 g
LU Bastogne -keksejä
75 g
voita tai margariinia sulatettuna
TÄYTE
500 g
Mascarpone-tuorejuustoa
2 dl
kuohukermaa
2 tl
vaniljasokeria
1 1/2 dl
tomusokeria
2
appelsiinin mehu ja raastettu kuori
3
liivatelehteä
KUORRUTUS
3 dl
porkkanamehua
1 1/2 dl
sokeria
1
vaniljatanko halkaistuna
2 rkl
Maizenaa
(1 liivatelehti)
Koristeluun marjoja ja/tai tuoretta minttua tai sitruunamelissaa

Valmistusohjeet

  1. Murskaa Bastogne-keksit jauheeksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoille. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  2. Sekoita mascarponen joukkoon löysäksi vaahdoksi vatkattu kerma, vanilja- ja tomusokeri sekä appelsiinin raastettu kuori.

    Kuumenna appelsiinimehu ja liuota liivatelehdet mehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla.

    Laita kakku pakastimeen noin yhdeksi tunniksi.
  3. Mittaa kattilaan porkkanamehu, sokeri, vaniljasokeri ja maissitärkkelys. Kiehauta koko ajan sekoittaen ja hauduta sitten n. 3 minuuttia miedolla lämmöllä. Älä enää sekoita. Liuota lämpimään kiisseliin tarvittaessa yksi liivatelehti.

    Anna kiisselin jäähtyä ja kaada se jääkylmän kakun pinnalle.
  4. Laita kakku takaisin pakastimeen tunniksi. Nosta kakku sitten jääkaappiin ja anna tekeytyä yön yli. Koristele ja tarjoile.


    Tämä resepti on toteutettu yhteistyökumppanin kanssa. Lisää reseptejä osoitteesta www.keksihylly.fi.

Kommentit

    Näytä lisää