Mehevä riista-sienipata

Riista-sienipata haudutetaan meheväksi uunissa.
  • 2 t 30 min.
  • 4 annosta
  • 305 kcal / annos

Ainekset

3 rkl
voita
800 g
kohmeista riistakäristyslihaa
1
sipuli hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 dl
siitakesieniä, suppilovahveroita tai herkkusieniä viipaleina
2 tl
timjamia
4
katajanmarjaa hienonnettuna
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
4 dl
omenamehua
2 dl
kuohukermaa
KORISTELUUN:
rosmariinin oksia
LISÄKKEEKSI:
perunamuusia
puolukoita

Valmistusohjeet

  1. Sulata paistinpannulla yksi ruokalusikallinen voita. Kuullota siinä sipulit, sienet sekä mausteet. Lusikoi ne uuninkestävään voideltuun vuokaan. Ruskista kohmeinen käristysliha lopussa voissa, mausta suolalla ja laita vuokaan.
  2. Lisää loput aineet ja hauduta 150-asteisessa uunissa kannen alla noin 1 ½-2 tuntia.

    Tarjoa perunamuusin ja puolukoiden kera. Voit hauduttaa padan valmiiksi jo edellisenä päivänä. Tämä ruoka vain paranee lämmitettäessä.

Kommentit

    Näytä lisää