Karpalokakku

Tähän juhlavaan karpalokakkuun voi lisätä makua karpaloliköörillä.

Ainekset

150 g
Piparkakku Domino-keksejä pohjaan
KARPALOMOUSSE
8
liivatelehteä
5 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g
maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
2 dl
karpaloita
2 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
karpalolikööriä
koristeeksi tomusokerissa pyöriteltyjä karpaloita

Valmistusohjeet

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita se tuorejuuston joukkoon. Vatkaa seoksesta notkeaa.

  2. Soseuta karpalot, tomusokeri ja vaniljasokeri. Yhdistä se tuorejuustovaahtoon.

    Kuumenna likööri ja liota siihen liivatteet. Anna jäähtyä vähän aikaa. Sekoita seos vaahtoon.
  3. Vuoraa pitkulainen kakkuvuoka kelmulla. Murusta Domino-keksejä vähän ja laita ne pohjalle.

    Kaada täyte päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Nosta kakku vuoasta ja irrota kelmu reunoilta. Koristele juuri ennen tarjoilua tomusokerissa pyöritetyillä karpaloilla.
  4. Tämä resepti on toteutettu yhteistyökumppanin kanssa. Lisää reseptejä osoitteesta www.keksihylly.fi.

Kommentit

    Näytä lisää