Savustettu munakoisokeitto

Minttu maustaa munakoisokeiton.
  • 1 t 30 min.
  • 4 annosta
  • 213 kcal / annos

Ainekset

2
isoa munakoisoa
2
salottisipulia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl
oliiviöljyä
1 ½ l
kanalientä
nippu tuoretta minttua
½
sitruunan puristettu mehu
50 g
fetajuustoa
1 ½ dl
kuohukermaa
suolaa
Lisäksi:
yksi kasvisten savustukseen sopiva savustuspussi

Valmistusohjeet

  1. Halkaise munakoisot pitkittäin ja nosta savustuspussiin. Lue pussin ohjeet huolellisesti ennen käyttöä.

    Nosta pussi 200-asteiseen uuniin noin tunniksi. Munakoiso pehmenee ja savustuu pussissa. Jäähdytä pussia huoneenlämmössä hetki ennen avaamista.
  2. Kuullota sipuleita öljyssä ja lisää kattilaan munakoisojen
    pehmeä sisus. Käytä apuna lusikkaa irrottaessasi munakoison sisusta. Kaada päälle kuuma liemi ja anna kiehua hetken.
  3. Lisää loput aineet ja soseuta keitto sileäksi. Siivilöi keitto ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää